Data actualizării:
Data publicării:

Marea Britanie și Regatul Unit nu sunt totuna. Dan Negru: Am auzit azi comparația între noi și englezi

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Dan Negru)
Sursă foto: Facebook (Dan Negru)

Dan Negru a explicat care este diferența între Marea Britanie și Regatul Unit. 

Dan Negru a explicat într-o postare de pe rețelele sociale diferența dintre Regatul Unit și Marea Britanie. 

”Toată ziua, la funeraliile Reginei, s-a vorbit la tv ba despre Marea Britanie, ba despre Regatul Unit. Nu e totuna! Prin "Marea Britanie” se înțelege doar Anglia, Scoția și Țara Galilor, în timp ce „Regatul Unit” include și Irlanda de Nord. Încoronarea Reginei Angliei a coincis cu lansarea televiziunii în lume. Moartea ei coincide cu finalul epocii tv în lume. În tot acest timp, în care a prins nașterea si perioada de aur a tv, Regina nu a dat niciodată, niciun interviu televizat. A folosit televiziunea pentru discursuri dar n-a acceptat niciodată sa dea vreun interviu.

Și tot la tv am auzit azi mereu comparația între noi și englezi. E nedrept să compari un imperiu cu o țară lăsată în furtuna imperiilor. Tot așa, FCSB a avut de două ori mai mulți antrenori doar în ultimii 20 de ani decât a avut Liverpool în toată existența, de la 1892 până azi. Nu mai comparați începuturile cu mijlocul altcuiva”, a scris Dan Negru pe Facebook.

William și Harry, împreună la funeraliile Reginei, dar separați prin prezență și atitudine

Prinţii William şi Harry, despre a căror relaţie se ştie că este una rece, au păşit unul lângă altul în urma sicriului bunicii lor, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, luni, în cadrul funeraliilor de stat, solemni, dar fără vreo urmă de emoţie sau de împăcare. În sunet de cimpoaie, ei au defilat în spatele tatălui lor, noul rege Charles al III-lea, a unchilor Andrew şi Edward şi a mătuşii lor Anne, de la Westminster Hall până la Abaţia Westminster, apoi, după ceremonia religioasă la care au participat demnitari din întreaga lume, până în Hyde Park de unde sicriul a plecat cu un dric spre Castelul Windsor.

În urmă cu 25 de ani, imaginile cu cei doi fraţi, de 12, respectiv 15 ani, păşind laolaltă în spatele sicriului mamei lor, Diana, au emoţionat întreaga planetă. Luni, William, căruia tatăl său Charles al III-lea i-a transmis titlul de prinţ de Wales, a purtat uniforma militară, la fel ca tatăl său, dar şi ca prinţul Edward şi mătuşa sa, prinţesa Anne. Ca şi aceştia, el a efectuat de mai multe ori salutul militar în direcţia bunicii şi suveranului, în timp ce fratele său s-a abţinut. Retrăgându-se în 2020 de la îndatoririle regale, în urma unor neînţelegeri, Harry, care locuieşte în California împreună cu soţia sa Meghan şi cei doi copii ai lor, şi-a pierdut dreptul de a purta uniformă şi a purtat o redingotă neagră, decorată însă cu medaliile sale. Citește continuarea AICI

De ce nu a purtat Prințul Harry ținută militară la înmormântarea Reginei

Palatul Buckingham a transmis că numai membrii cu îndatoriri în Casa Regală pot purta uniformă militară la ceremoniile care au loc în perioada de doliu pentru Regina Elisabeta a II-a.

„I s-a permis, la Priveghiul prinților, să poarte uniformă, însă el, renunțând să-și asume rolurile de membru activ al familiei regale, nu mai are dreptul să poarte uniformă. S-au făcut anumite concesii. Asta arată o căldura, apropiere, prietenie, însă iată că nu și astăzi. Astăzi era foarte important”, a spus Ana Iorga la Antena 3.

„Pentru că am vorbit de ținute, aș vrea să adaug ținuta domnilor. S-a vorbit foarte mult despre faptul că negru nu este predominant. Domnii poartă morning coat, acea jachetă mai lungă cu pantaloni gri. Este ținuta de ceremonial, ținută foarte formală, însă de zi, pe care o vedem și la căsătoriile regale”, a explicat Ana Iorga.

În ultimele patru zile, sute de mii de britanici au stat la coadă şi 30 de ore, la catafalcul Majestăţii Sale, să-şi ia rămas-bun. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel