Data publicării:

Marea Britanie se plânge că încearcă să facă față unei „invazii” de albanezi. Premierul Albaniei răspunde: Este o retorică uşoară care ignoră faptele

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Marea Britanie se plânge că încearcă să facă față unei „invazii” de albanezi. Premierul Albaniei răspunde: Este o retorică uşoară care ignoră faptele / Foto: Pixabay, de RGY23
Marea Britanie se plânge că încearcă să facă față unei „invazii” de albanezi. Premierul Albaniei răspunde: Este o retorică uşoară care ignoră faptele / Foto: Pixabay, de RGY23

Prim-ministrul albanez Edi Rama a condamnat Londra miercuri pentru remarcile pe care le consideră discriminatorii la adresa albanezilor, după ce responsabili britanici au acuzat compatrioţi ai săi pentru imigrarea ilegală în Marea Britanie, informează France Presse.  

Traversarea Canalului Mânecii cu ambarcaţiuni mici de către migranţi este o problemă pentru responsabilii britanici, în timp ce ar trebui teoretic ca Brexit-ul să controleze mai bine graniţele ţării.

Potrivit statisticilor oficiale, albanezii reprezintă acum majoritatea celor care îl traversează.

Într-o serie de mesaje postate pe contul său de Twitter, Edi Rama a spus că oficialii britanici au "discriminat" în mod activ albanezi.

"A ţinti albanezii (cum au făcut-o unii în mod ruşinos atunci când luptau pentru Brexit) ca fiind cauza problemelor de frontieră şi criminalitate în Regatul Unit este o retorică uşoară ce ignoră faptele", a scris premierul albanez pe Twitter.

"Albanezii din Marea Britanie muncesc din greu şi îşi plătesc impozitele. Regatul Unit ar trebui să lupte cu bandele criminale indiferent de cetăţenie şi să înceteze discriminarea albanezilor pentru a justifica eşecurile politice", a adăugat el.

Ministrul britanic de interne Suella Braverman s-a trezit în centrul primei crize a guvernului prim-ministrului Rishi Sunak din cauza gestionării afluxului de migranţi.

În timpul unei dezbateri în Parlament, ea a menţionat, vorbind despre problemă, o "invazie" a Angliei de către migranţi, arătând cu degetul în special către solicitanţii de azil albanezi.

Recent a fost menţionată cifra de 12.000 de albanezi care au ajuns trecând Canalul în cursul anului, faţă de doar 50 în 2020.

Regatul Unit se confruntă cu un număr record de traversări ale Canalului cu ambarcaţiuni mici, aproape 40.000 de la începutul anului. Guvernul se aşteaptă ca cifra să ajungă la 50.000 până la sfârşitul acestui an.

Bandele criminale albaneze sunt considerate a fi în fruntea traficului de migranţi în Marea Britanie.

Rishi Sunak se confruntă cu o criză majoră, iar unii parlamentari ai Partidului Conservator „profund nemulțumiți” se pregătesc deja să îl dea jos

Rishi Sunak se confruntă cu o criză majoră, iar deputații Partidului Conservator „profund nemulțumiți” pregătesc deja scrisori de neîncredere, mânați de o reacție furioasă stârnită de remanierea masivă a cabinetului său. 

Unii parlamentari „profund nemulțumiți”, din aripa dreaptă a partidului își pregătesc deja scrisorile către Sir Graham Brady, președintele Comitetului din 1922, pentru a cere un vot de încredere, notează Express.

Parlamentarii sunt furioși din cauza schimbărilor de cabinet ale lui Sunak, care au dus la mai mulți miniștri demiși.

Editorul departamentului politic al publicației, David Maddox a scris: „În timp ce unele dintre numirile doamnei Truss, cum ar fi secretarul de Externe James Cleverly, secretarul pentru Cultură, Michelle Donelan și secretarul pentru Comerț internațional, Kemi Badenoch, și-au păstrat locurile de muncă, adevărați brexiteri precum Jacob Rees-Mogg și fostul președinte Jake Berry au fost demiși în scurt timp.

Remanierea a fost mai asemănătoare cu Nightmare on Elm Street decât Downing Street, fiind vizată o eliminare clară a brexiterilor”.

Acesta este un alt semn al diviziunilor profunde care continuă să-i distrugă pe conservatori, care și-au stricat considerabil imaginea, cel puțin în ultimele luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel