Data publicării:

Marea Britanie se ”asigură că Ucraina dispune de toate instrumentele necesare pentru a se apăra”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ben Wallace, secretarul britanic al Apărării.
Ben Wallace, secretarul britanic al Apărării.

Marea Britanie va trimite Ucrainei noi piese de artilerie și peste 1.600 de arme antitanc, a anunțat joi secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, potrivit Reuters.

 

”Împreună cu partenerii noştri internaţionali vom asigura că Ucraina dispune de instrumentele necesare pentru a-şi apăra ţara de invazia ilegală a lui Putin”, a scris Wallace într-un comunicat citat de Calea Europeană.

Ministrul britanic a mai menţionat că Marea Britanie va livra de asemenea sisteme de radar anti-baterie, sute de drone şi peste 50.000 de cartuşe de muniţie.

Amintim că Marea Britanie a anunțat în cadrul summitului NATO, găzduit de Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline, ajutor suplimentar acordat Ucrainei, în vreme ce Alianța Nord-Atlantică și-a asumat angajamentul de a sprijini Kievul în tranziția de la echipamente sovietice la cele occidentale.

Pentru a sprijini Kievul în lupta sa pentru libertate în fața agresiunii militare ruse, Boris Johnson s-a oferit să lanseze o operațiune de antrenament pentru forțele ucrainene, cu potențialul de a antrena până la 10.000 de soldați la fiecare patru luni.

Marea Britanie a furnizat până acum Ucrainei o întreagă serie de echipamente militare, între care aproape 7.000 de arme antitanc, sute de rachete şi vehicule de luptă blindate, şi de asemenea se ocupă de instruirea militarilor ucraineni.

Liz Truss, candidată la şefia Partidului Conservator britanic, este împotriva trimiterii de forţe militare în Ucraina

Într-un interviu acordat BBC, Truss a fost întrebată dacă din postura de prim-ministru ar susţine trimiterea de forţe britanice în Ucraina. Ea a răspuns că "facem tot ce putem pentru a susţine Ucraina. Am condus coaliţia internaţională pentru trimiterea de armament, implementăm sancţiunile, însă nu susţin implicarea directă a militarilor din Regatul Unit", notează Agerpres.

Truss şi fostul ministru de finanţe Rishi Sunak s-au calificat miercuri în finala competiţiei interne din Partidul Conservator pentru succesiunea premierului demisionar Boris Johnson. Învingătorul va fi desemnat în 5 septembrie, după un vot prin corespondenţă deschis celor 200.000 de membri ai formaţiunii.

 

Şefa diplomaţiei Liz Truss se înscrie în cursa pentru a-i succede lui Boris Johnson

Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss s-a înscris duminică seara în cursa pentru a-i succede lui Boris Johnson, într-o campanie marcată de dezbaterea privind politica fiscală şi care se anunţă a fi deosebit de intensă, transmite AFP.

"Voi lupta la aceste alegeri ca o conservatoare şi voi guverna ca o conservatoare", a spus Liz Truss (46 de ani), anunţându-şi candidatura în Daily Telegraph.

Ea se alătură astfel mai multor grei din Partidului Conservator într-o cursă care are în total 11 concurenţi.

Foarte deschisă, competiţia pentru şefia Partidului Conservator, aşadar şi pentru şefia guvernului deoarece conservatorii deţin majoritatea în Camera Comunelor, prefigurează o vară electrizantă.

În total, autorităţile partidului anticipează aproximativ cincisprezece candidaturi.

Citește mai mult AICI.

Vezi și: 

Regiunile britanice în care Brexit a triumfat exportă acum și mai mult în UE

Regiunile din Marea Britanie care au votat cel mai mult pentru Brexit și-au crescut dependența economică față de UE, potrivit Annual Regional Manufacturing Outlook publicat de Make UK, care reprezintă producătorii din Marea Britanie, și firma de consultanță în afaceri.

Raportul examinează contribuția sectorului de producție la economiile fiecărei regiuni engleze. Analizează atât cele mai recente date oficiale, cât și datele trimestriale Make UK pe o gamă largă de indicatori, inclusiv producția, comenzile, angajarea și intențiile de investiție.

Analiza datelor oficiale din 2021 arată că UE rămâne piața dominantă pentru bunurile din Regatul Unit, cu un nivel mediu general de 49% din exporturile către bloc.

Unele dintre regiunile care au votat pentru Brexit au înregistrat cele mai mari creșteri ale ponderii exporturilor lor de producție către UE. Țara Galilor (+2 %), nord-estul (+2 %), East Midlands (+3%) și estul Angliei (+2 %) și-au crescut ponderea exporturilor de produse manufacturiere către UE, în timp ce Yorkshire și Humber au rămas neschimbate, potrivit Europa Today.

Sud-Vestul, Scoția și Irlanda de Nord (care au votat împotriva Brexit-ului, dar au acces la piața unică datorită unui protocol special) și-au văzut cotele crescând.

Având în vedere că UE rămâne de departe cea mai importantă destinație pentru exporturile de mărfuri din Regatul Unit, organizația Make UK consideră esențial ca ... mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel