Marea Britanie ruinează Grecia: ”Turiștii din Germania, Polonia și alte țări nu sunt suficienți”. Multe hoteluri rămân închise, rezervări sub 10%
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay ilustrativ/ Grecia, criză a turismului, după ce UK nu a inclus-o pe lista verde
foto pixabay ilustrativ/ Grecia, criză a turismului, după ce UK nu a inclus-o pe lista verde
După ce Marea Britanie nu a adăugat nicio țară pe lista verde, sigură de călătorie, britanicii și-au anulat vacanțele în Grecia. Anterior, în mai, spații de cazare din Corfu și-au amânat deschiderea, având, în general, până la 100% turiști britanici. 

Grecia nu a fost inclusă pe lista verde de călătorie a Marii Britanii, iar problema e una serioasă pentru Corfu, după cum scrie presa locală. Turiștii britanici erau majoritari pe această insulă și ocupau unele spații de cazare în proporții impresionante, de la 80% la 100%. E a doua oară când UK nu include Grecia pe lista verde. În luna mai, din cauza acestui fapt, unități de cazare din Corfu au decis amânarea deschiderii. Acum, revizuirea negativă pentru Grecia vine ca o lovitură pentru turismul din Corfu și nu numai. Numărul de vacanțe cumpărate acum în Corfu se raportează a fi foarte scăzut. Proprietarii de unități de cazare sunt de-a dreptul disperați, de la nord la sud, în condițiile în care spun, conform presei locale citate, că între 80% și 100% dintre clienții lor sunt britanici. 

Vezi și: Noi reguli, în GRECIA, la plajă. Amenda pentru mască se ridică la 300 de euro

Președintele Asociației Hotelierilor din Corfu, Babis Voulgaris, spune că s-au deschis foarte puține hoteluri, iar numărul de rezervări este foarte mic. ”Marea Britanie a fost foarte dură”, a spus el. "Nu au adăugat nicio țară nouă pe lista verde. Deși există o cerere mare de călătorii, nu se fac rezervări. Din cauza suspendării contractelor, până în iunie, multe hoteluri nu s-au deschis. Cu siguranță prevestește un sezon foarte dificil” a mai declarat el. 

Un proprietar de hotel din Agios Georgios Pagon spune că ”Decizia UK este o reală problemă pentru noi”, adăugând că: ”Depindem 100% de piața din Marea Britanie. Hotelul nostru rămâne închis și așteptăm să vedem ce se întâmplă”. Situația e la fel și-n Kavos, o destinație populară printre britanici: ”Nu e nicio rezervare de pe piața britanică și am avut o groază de anulări” a spus un proprietar de hotel, care a adăugat că ”în acest moment rezervările sunt sub 10%”. 

”Turiștii din Germania, Polonia și alte țări nu sunt suficienți.” spune o gazdă din Benitses, care afirmă că chiar și acei turiști care cumpără caută termeni flexibili, nu plătesc avans. 

Vezi și: FURIE în UK, efectul noii tulpini COVID-19 din Nepal. Decizia de ultimă oră a Marii Britanii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel