Marea Britanie: Guvernul, schimbat din temelii
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Premierul britanic Theresa May va anunţa luni o remaniere a guvernului de la Londra, presa sugerând că şase miniştri vor fi destituiţi sau vor primi alte portofolii, transmite dpa.

Printre cei care ar urma să fie înlocuiţi se află ministrul educaţiei Justine Greening şi ministrul pentru mediul de afaceri Greg Clark.

Miniştrii Boris Johnson (afaceri externe), Amber Rudd (afaceri interne), Philip Hammond (finanţe) şi David Davis (Brexit) ar urma să îşi păstreze funcţiile actuale.

De asemenea, ar urma să fie înlocuită şi lidera Camera Comunelor, Andrea Leadson.

În plus, şefa executivului britanic va desemna un ministru fără portofoliu, într-o încercare de a arăta Bruxellesului că Marea Britanie este serioasă în legătură cu părăsirea Uniunii Europene chiar şi în absenţa unui acord dacă negocierile nu ajung la un rezultat satisfăcător.

Este de aşteptat ca Theresa May să promoveze mai multe femei şi parlamentari mai tineri, pentru a oferi un suflu nou Partidului Conservator, adaugă DPA.

Această remaniere survine după demisia vicepremierului Damian Green, implicat într-un scandal sexual. Green fusese acuzat că a minţit după descoperirea a mii de imagini pornografice pe calculatorul de serviciu.

Acesta a fost cel mai recent dintr-o serie de scandaluri pentru Theresa May, care şi-a pierdut majoritatea parlamentară la scurt timp după ce a devenit prim-ministru, în iulie 2016, şi al cărei mandat a fost marcat de divergenţele referitoare la ieşirea Marii Britanii din UE, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel