Marea Britanie: Cântărețul Cliff Richard s-a declarat "murdărit" după difuzarea în direct a percheziției de la casa sa
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
- Cântăreţul britanic Cliff Richard a declarat vineri în faţa unui judecător de la Înalta Curte de Justiţie din Londra că s-a simţit "murdărit pentru totdeauna" după ce BBC a difuzat în direct o percheziţie realizată de Poliţia Metropolitană în locuinţa sa din comitatul Berkshire, informează Press Association. 

Cunoscutul artist a mai spus că sănătatea lui a avut de suferit în urma percheziţiei şi că nu a mai locuit niciodată în acea reşedinţă, întrucât a ajuns să o considere "contaminată". 

Cliff Richard, în vârstă de 77 de ani, a dat în judecată BBC pentru modul în care radiodifuzorul public britanic a acoperit mediatic percheziţia operată de Poliţie în locuinţa lui, demarată în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva artistului. 

Avocatul cântăreţului a spus că transmisiunea BBC a acelei percheziţii, realizată la conacul pe care Cliff Richard îl deţine în Sunningdale, o localitate din comitatul Berkshire, în august 2014, a reprezentat "o foarte serioasă invadare a intimităţii". 

Replica BBC 

Reprezentanţii BBC au respins acuzaţiile artistului. Directorii postului public TV din Marea Britanie afirmă că acoperirea mediatică a percheziţiei a fost realizată cu acurateţe şi cu bună credinţă. 

Judecătorul Justice Mann a coordonat audierile organizate la Înalta Curte de Justiţie din Londra începând de joi. Cliff Richard a depus mărturie vineri după-amiază. 

El a citit o declaraţie publică şi a răspuns întrebărilor ce i-au fost adresate de avocaţi în timpul audierii sale. 

A fost șocat de percheziție 

Cântăreţul a vorbit în special despre impactul pe care l-a avut acea transmisiune TV în direct asupra stării sale de sănătate: "A fost ceva şocant şi supărător. Sănătatea mea a avut de suferit, atât cea mintală, cât şi cea fizică. La un moment dat, chiar am crezut că urma să fac un infarct sau un accident vascular cerebral". 

Artistul a spus că era conştient de faptul că oamenii din lumea întreagă ar putea să înceapă să creadă că el era "un infractor adevărat", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel