Data actualizării:
Data publicării:

Marcel Ciolacu trimite trei miniștri la Bruxelles să închidă negocierile pe PNRR

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu

După încheierea negocierilor PNNR se așteaptă finalizarea cererii de plată în care sunt incluse și pensiile speciale.

”Cu certitudine, trei miniștri vor ajunge foarte curând la Bruxelles, căci și ei sunt în perioada de concedii. Este vorba de dna ministru al Muncii, dl ministru al Finanțelor și cu dl ministru al Fondurilor Europene, pentru a încheia negocierile care țin de închiderea PNRR până pe 31 august.

Avem acel grant de scăzut, de 2,1 milioane. Astăzi au trecut toate documentele, cu memorandumul pentru REPowerEU.

După ce se închide acestă etapă, pe urmă se așteaptă finalizarea cererii de plată numărul trei, unde includem și pensiile speciale”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la România TV.

România, sprijinită de CE și BM în implementarea reformelor

Gallina A. Vincellete, director Politici Operaţionale la Banca Mondială (BM), a precizat că BM oferă României asistenţă financiară şi tehnică care o ajută să elaboreze şi să aplice politici economice coerente şi să accelereze reforme structurale, inclusiv cele stabilite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi nu numai, şi să investească în furnizarea eficace de servicii publice de calitate. 

Direcţia Generală de Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) a Comisiei Europene şi Banca Mondială oferă sprijin financiar şi tehnic României în implementarea reformelor, inclusiv a celor stabilite prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu scopul de a sprijini tranziţia ţării către un model economic mai durabil şi prietenos cu mediul, care se bazează pe instituţii publice mai puternice şi un sector privat matur, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii celor două instituţii.

”Banca Mondială este un partener de lungă durată al României, contribuind la creşterea sa transformatoare din ultimele trei decenii. Prin Cadrul de Parteneriat cu ţara, ajutăm România să abordeze unele dintre cele mai complexe şi multifaţetate provocări de dezvoltare, reflectate şi în cel mai recent diagnostic de ţară.

Scopul nostru este să sprijinim tranziţia României către un model economic mai durabil şi prietenos cu mediul, care se bazează pe instituţii publice mai puternice, un sector privat matur şi o societate mai rezilientă şi mai incluzivă.

În acest sens, oferim asistenţă financiară şi tehnică care ajută România să elaboreze/aplice politici economice coerente şi să accelereze reforme structurale, inclusiv cele stabilite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi nu numai, să investească în furnizarea eficace de servicii publice de calitate şi să atingă o convergenţă cu media veniturilor din Uniunea Europeană”, a spus Gallina Vincellete, notează Agerpres.

La rândul său, Mario Nava, director general DG REFORM, a subliniat că direcţia a finanţat integral şi oferit sprijin tehnic pentru aproximativ 100 de reforme în domenii semnificative la nivelul UE şi/sau care reprezintă domenii naţionale cheie.

Citește și: Marcel Ciolacu, prima reacţie după protestul de la Finanţe. "Un singur lucru a greşit"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel