Data publicării:

Marcel Ciolacu susține că prioritatea românilor nu este demiterea președintelui

Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Marcel Ciolacu
Facebook - Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis nu reprezintă o prioritate pentru România, mai ales în condiţiile unei majorităţi precare în Parlament.

Ciolacu a afirmat că suspendarea preşedintelui, adusă în discuţie de liderul AUR George Simion, reprezintă "o temă falsă", adăugând că atâta vreme cât nu există majoritate pentru instalarea unui Guvern, nu se poate pune problema suspendării şefului statului, transmite Agerpres. 

"Există vreo majoritate în acest sens? Există o prioritate a românilor acum suspendarea domnului Iohannis? Momentan, Partidul Social Democrat este cea mai stabilă forţă politică din România şi cea mai responsabilă. Nu cred că prioritatea românilor acum este suspendarea. Aici facem diferenţa dintre partidele care câştigă alegeri şi partide care încearcă de la un scor mic să vină cu lucruri fantastice (...) care să schimbe agenda. Nu cred că agenda publică este acum suspendarea domnului Iohannis. Nu că nu ar trebui suspendat domnul Iohannis. Ca să suspenzi un preşedinte îţi trebuie o majoritate în Parlament. Mie mi se pare o temă falsă în acest moment", a precizat Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Antena3.

AUR susține alegerile anticipate

George Simion a afirmat, după adoptarea moţiunii de cenzură, că AUR susţine alegerile anticipate, iar dacă preşedintele Klaus Iohannis "va sfida" partidul, se gândeşte şi la posibilitatea suspendării acestuia din funcţie.  

"Suntem de acord cu alegerile anticipate, mergem până la capăt. Dacă în vreun fel vedem că ne va sfida Klaus Iohannis - nu neapărat pe noi, ci pe cei care ne-au votat şi ne-au trimis aici -, o să vorbim şi de posibilitatea suspendării lui Klaus Iohannis", a spus Simion. 

Guvernul a fost demis în Parlament cu 281 de voturi

Guvernul Cîțu a fost demis astăzi. 281 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură. Votul a fost secret cu bile. Parlamentarii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale nu şi-au exprimat votul, fie au fost prezenţi şi au anunţat că nu votează, fie au fost absenţi. Membrii Birourilor permanente urmează să se întrunească pentru verificarea şi numărarea voturilor exprimate. Pentru a trece moţiunea este nevoie de 234 voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel