Marcel Ciolacu, supărat după eşecul aderării la Schengen: Am dormit pe bancheta din spate a Europei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că România are nevoie de o schimbare de paradigmă în politica externă. 

Preşedintele social-democrat Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Zalău, că îşi doreşte ca din 2023 să se schimbe "registrul" în ceea ce priveşte politica externă, pentru a fi respectaţi şi a avea o politică mai coerentă.

"Eu vreau ca din acest an să schimbăm registrul şi să spunem clar care este drumul românilor şi al României. Nu poţi să ai pretenţii de fi 'jucător' regional, când până acum toată politica externă noi am dormit pe bancheta din spate a Europei. Nu poţi să ai pretenţii şi să constaţi eşecuri pe care nu le consideri eşecuri. Domnul doctor, cum a decurs operaţia? Excelent, reuşită operaţia, dar îmi pare rău, pacientul a decedat. Cam aşa e cu Schengen. Trebuie să avem o politică coerentă şi să fim respectaţi. Nu putem realiza acest lucru decât dacă suntem uniţi, chiar din familii politice diferite", a precizat Marcel Ciolacu, prezent la Zalău la conferinţa judeţeană a organizaţiei judeţene a PSD.

Acesta a adăugat faptul că s-a terminat perioada amatorismului la nivel central, s-a terminat şi la nivel local, iar oamenii au încredere în cei care dezvoltă şi care oferă un echilibru între social şi economic, scrie Agerpres. 

România, susţinută de Grecia pentru aderarea la Schengen 

Ministrul pentru Migraţie şi Azil din Grecia, Notis Mitarakis, a anunţat că va veni şi în România pentru a purta discuţii despre aderarea ţării noastre la Schengen, după ce în ultimele zile s-a deplasat în Austria, unde a fost primit de cancelarul Karl Nehammer şi ministrul de interne Gerhard Karner. 

"Grecia își asumă inițiativa de a sprijini cererea Bulgariei și României de aderare la Spațiul Schengen. Această extindere va avea, de asemenea, beneficii directe pentru Grecia, deoarece va fi unificată pe cale rutieră cu restul statelor membre ale Uniunii Europene. M-am întâlnit aici, la Viena, cu cancelarul austriac, domnul Karl Nehammer, și cu ministrul de interne, domnul Gerhard Karner, iar săptămâna viitoare voi efectua o vizită la Sofia și la București. Există probleme care trebuie rezolvate, în special probleme legate de migrație, protecția frontierelor noastre externe, un subiect pentru care este necesară o politică europeană mai coordonată, dar și mai strictă. Pentru această inițiativă suntem în contact cu Președinția suedeză și Comisia Europeană”, a declarat Notis Mitarakis, conform Rador. 

CITEŞTE AICI ŞTIREA COMPLETĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel