Marcel Ciolacu spune că "nici premier nu mi-am dorit să ajung", când este întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Marcel Ciolacu a vorbit, în cadrul unui interviu, despre o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale. 

"E foarte greu când ai atâtea provocări, sunt atâtea decizii amânate, suntem într-o dinamică foarte mare să închidem negocierile cu PNRR-ul, cu jaloanele, cu reformele. Eu am intrat în această coaliție alături de colegii mei din Partidul Social Democrat pentru că am considerat că această guvernare după 3 ani de rateu, să fim corecți, este despre economie și despre reforme", a declarat Marcel Ciolacu la Realitatea Plus, într-un interviu moderat de Anca Alexandrescu.

"Nu mi-am dorit nici să fiu premier"

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă o să candideze pentru președinție.

"Nu-mi aduc aminte în ultimul timp să fi avut măcar o oră să mă uit pe Netflix pentru că ajung târziu. Discuția trebuie s-o am în primul rând cu colegii mei. Nu poți să iei decizii fără cifre sau fără să mergi pe stradă. Nu mi-am dorit să fiu nici premier. Când eram consilier local la Buzău nu am avut o proiecție că o să ajung președintele PSD. Sunt lucruri care este bine să vină de la sine, dacă ele sunt destinate către tine. Nu sunt foarte convins, partidul e cu președintele cât timp e președinte, când nu mai este președinte, nu mai e cu președintele. Am văzut filmul acesta de 4 ori.

Lumea s-a schimbat, noi toți ne-am schimbat. Avem o obligație în acest moment de a ține ritmul cu o dinamică pe care n-am mai întâlnit-o, niște provocări geostrategice, atât regionale cât și mondiale. O generație care ne împinge din spate, care ne înțelege din ce în ce mai greu, cu foarte mulți români plecați în străinătate. Nu poți să vii să te ridici cu pretenții cu niște șmecherii care se făceau în '92, este altă provocare", a explicat Marcel Ciolacu.

Hellvig, preferat ca adversar politic 



În ce priveşte o postare recentă a fostului director SRI Eduard Hellvig, care a scris că "România ordonată, fără să fie şi coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conţinut dezordonat, precum nişte covrigi fără o sârmă unificatoare", Ciolacu a replicat că nu a considerat acest text un atac.

"Eu cred că avem nevoie de o Românie ordonată. Eu nu am luat-o ca pe un atac. Sunt ferm convins că o Românie ordonată nu poate să fie decât dacă este şi o Românie coordonată. Sunt ferm convins, mai ales în contextul actual. PSD de obicei voia să ia totul, să câştige totul, să aibă totul şi a văzut că a pierdut toate alegerile. (...) Îmi convine ca şi adversar politic domnul Hellvig. Devine mai dinamică... (...) Am zis că îmi convine, nu am nicio problemă. Decizia PNL. Momentan, preşedintele PNL este domnul Ciucă. (...) Să ştiţi că am un partener corect în Nicolae Ciucă şi Nicolae Ciucă are un partener corect în mine", a spus el.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel