Marcel Ciolacu spune că dosarul cu vaccinurile nu este cel mai important. "Cred că liderii USR şi domnul Drulă au datorii mari la dl Voiculescu"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Cristi Vescan
Inquam Photos / Cristi Vescan
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi premierul României, a vorbit în cadrul unui interviu despre dosarul cu vaccinurile anti-COVID în care sunt implicaţi Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu. 

"Mi-aș dori întâi și întâi să aflăm tot adevărul despre ce s-a întâmplat în pandemie. Nu cred că dosarul cu vaccinurile este cel mai important. Noi am fost pe primul loc în lume în timpul pandemiei la mortalitate excesivă. Cu alte cuvinte, am închis spitalele și bunicii și părinții noștri și familiile noastre au murit cu zile, pentru că nu am găsit sistemul și n-am luat deciziile corecte ca românii să aibă acces la actul medical. Acolo este cea mai mare problemă a celor care au guvernat pe timpul pandemiei, nu vaccinurile, nu banii, viețile omenești. Acolo văd eu necesar ca statul român să facă o analiză pe cifre, pe comparații, pe fiecare spital, pe întreg sistemul de sănătate. Ceea ce s-a întâmplat atunci nu mai trebuie să se întâmple vreodată”, a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul unui interviu la Realitatea Plus.

Precedentul există în Franţa

"Fostul ministru al Sănătății din Franța, o doamnă ministru este anchetată pentru mortalitatea din timpul pandemiei. Noi considerăm când ajungi ministru, premier, treci pe acolo, iei niște decizii, influențează viețile la milioane de români și nu poți să răspunzi. Zice a fost o oportunitate. Când te joci cu viețile oamenilor, nu mai vorbim de oportunități. Dacă nu ești pregătit… Trebuie o dată să stopăm. Ca să fii ministru, trebuie să fii pregătit, nu pentru că ai tu un aranjament în interiorul partidului și te-ai dus tu acolo. Ai luat decizii proaste, nu poate tot timpul să plătească statul român, infringemente, tot felul de contracte care știai bine că nu se duc la îndeplinire”, a mai spus liderul PSD.

"Cred că liderii USR şi domnul Drulă au datorii foarte mari la domnul Voiculescu"

Marcel Ciolacu spune că membrii guvernului Cîţu au dat dovadă de "amatorism, au fost depășiți, nu știau cum funcționează un minister. Un guvern e un tablou complex, trebuie să te pricepi, să știi să-ți iei informațiile. Ei nu s-au priceput, ei au furat bazele de date pentru cei care se vaccinează ca să le folosească electoral. Atâta au putut, au crezut că dacă negociază pe la Bruxelles, cumpără mai multe vaccinuri cei de acolo le fac vreun favor. Dar s-a și văzut, după opt luni de zile a fost o catastrofă". 

"Eu cred că liderii USR și domnul Drulă în principal au niște datorii foarte mari la domnul Voiculescu, pentru că altfel nu-mi explic această negare a unei realități: s-au cumpărat o sută de milioane de vaccinuri necesare României pentru 20 de ani. E o chestiune de matematică, de aritmetică, ce populație ai, de câte ori trebuie să se vaccineze, am luat 20 de milioane de doze, era pandemie, avem suficient, aveai 5 zile să spui: domle, nu mai am nevoie de încă o sută de milioane. De ce au semnat? Trebuie să explici”, a concluzionat Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel