Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, negocieri cu mandatul pe masă. UPDATE: Surse PNL - cele două variante pentru prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Inquam Photos/ George Călin
Inquam Photos/ George Călin
Se joacă cu mandatul pe masă! 

UPDATE: Surse PNL arată că au rămas două variante de lucru: ca primul tur al alegerilor prezidențiale să fie pe 15 septembrie sau pe 29 septembrie. Decizia finală va fi luată marți.

----

Surse politice vin să confirme că PNL vrea alegeri prezidențiale în decembrie, așa cum au fost și declarațiile din spațiul public, dar PSD, prin vocea liderului și premierului Marcel Ciolacu a spus clar ”NU”. Mai mult, conform unor surse, Marcel Ciolacu ar fi amenințat că-și depune mandatul dacă alegerile prezidențiale nu sunt în septembrie. Miniștrii PNL nu vor semna actul normativ. 

Social-democrații ar vrea alegeri în septembrie pentru că au acumulat capital politic, dar și pentru că pot ține guvernarea în frâu până atunci, spun surse politice. Însă, cum situația financiară a statului, în ciuda tuturor declarațiilor nu excelează, PSD-ul ar urma să piardă procente semnificative până în decembrie. 

De cealaltă parte, liberali susțin că vor mai mult timp pentru campania electorală, să-l crească pe Nicolae Ciucă în intenție de vot pentru Cotroceni. Se pare că-n PNL se discută inclusiv ca, în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu ar putea obține o funcție externă după încheierea mandatului, acesta să fie numit la conducerea PNL. Decizia finală ar urma să fie luată în 3 iulie. 

Între timp, se pare că există o grupare în PNL care discută inclusiv cu un candidat independent pentru prezidențiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel