Data actualizării:
Data publicării:

Marcel Ciolacu se întâlnește cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru discuții legate de bugetul pe 2024

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Economie
WhatsApp
România va primi 33,9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene / Foto: Pixabay
România va primi 33,9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene / Foto: Pixabay
Salariile ar putea crește cu 5%. Ciolacu spune că avem un buget istoric.

Luni, la ora 11:00, premierul Marcel Ciolacu va avea o întâlnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta despre bugetul de stat pentru anul 2024, conform informațiilor furnizate. De asemenea, în aceeași zi, premierul va discuta proiectul de buget la partid și ulterior coaliția va avea o întrunire pe aceeași temă.

Conform informațiilor, una dintre variantele luate în considerare pentru proiectul de buget este o creștere a salariilor bugetarilor cu 5% în anul 2024, în scopul de a tempera impactul inflației asupra veniturilor acestora. Totuși, această majorare nu ar urma să se aplice demnitarilor, deși o astfel de prevedere a fost inclusă într-un proiect de ordonanță de urgență elaborat săptămâna trecută de către Ministerul Finanțelor.

În aceeași zi, Ciolacu va avea și o întâlnire cu sindicatele din domeniul Educației, după ce același proiect de OUG a prevăzut o creștere de numai 20% a salariilor profesorilor, ceea ce reprezintă practic jumătate din procentul promis de către guvern în timpul grevei generale din vara anului 2023.

Legat de majorările profesorilor, aceștia ar urma să aibă o creștere treptată, de 13% în luna ianuarie, și 7% în august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel