Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorul Franței în România. Agenda discuțiilor: colaborare în domeniul economic, apărare și securitate
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
gov.ro
gov.ro
"România se bazează pe sprijinul Franţei, de care ne leagă o lungă şi profundă prietenie, pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Ţara noastră a îndeplinit toate criteriile, are legitimitatea aderării la Schengen."

Temele principale ale întrevederii avute de premierul Marcel Ciolacu cu noul ambasador al Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery, au fost economia, apărarea, securitatea și dosarele europene. Cei doi oficiali s-au întâlnit la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a apreciat, conform unui comunicat, relaţiile profunde şi de durată româno-franceze, realizate de Parteneriatul strategic dintre cele două ţări şi de valorile şi viziunile comune în plan bilateral, european şi internaţional.

"România se bazează pe sprijinul Franţei, de care ne leagă o lungă şi profundă prietenie, pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Ţara noastră a îndeplinit toate criteriile, are legitimitatea aderării la Schengen. Este nevoie de o abordare corectă pentru că un eventual veto austriac împotriva acestei decizii ar genera instabilitate în regiune", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Şeful Executivului a mulţumit Franţei pentru prezenţa militară de apărare pe teritoriul României şi pentru contribuţia decisivă la Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, în contextul regional marcat de conflictul ruso-ucrainean.

Ambasadorul Nicolas Warnery a subliniat rolul important al României la menţinerea securităţii regionale şi contribuţia remarcabilă la sprijinul oferit Ucrainei prin culoarele de solidaritate.

"Este admirabil simţul european al României, care a făcut posibilă soluţia pentru tranzitul de cereale", a punctat ambasadorul Franţei la Bucureşti, menţionat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel