Marcel Ciolacu nu mai vrea să vadă primari care trec de la PNL la PSD sau invers
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj primarilor din PNL şi PSD. Nu mai vrea să vadă treceri de la un partid la altul, acum că există o alianţă între cele două formaţiuni. 

"O să stăm de vorbă în coaliţie în următoarea săptămână să vedem exact ce se întâmplă. Să ştiţi că astfel de lucruri s-au întâmplat întotdeauna în anii electorali şi nu e un fenomen inventat nici de PNL, nici de către PSD, dar ele se întâmplă acolo unde primarii nu se mai înţeleg, de obicei, cu preşedintele de organizaţie. Noi nu vorbim aici de o mutare din opoziţie la guvernare, cum eram obişnuiţi. Şi s-a întâmplat ca şi primari de la PSD să plece la PNL. Cu adevărat mi-aş dori să nu se mai întâmple astfel de lucruri, fiindcă am intrat într-o cu totul altă logică, am intrat într-o logică de alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare şi cred că astfel de lucruri vor aduce tensiuni în interiorul coaliţiei. Dar sunt ferm convins că împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă şi cu preşedintele Simonis de la Timiş vom sta de vorbă şi vom vedea exact ce s-a întâmplat şi despre ce este vorba", a declarat Ciolacu într-o conferinţă de presă susţinută la finalul conferinţei de alegeri a PSD Covasna, conform Agerpres.

Declaraţia lui Ciolacu vine după ce Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, l-a acuzat pe Alfred Simonis că a "cumpărat" mai mulţi primari PNL din judeţ.

"Simonis a cumpărat, pe persoană fizică, câţiva aleşi locali. Comunităţile locale rămân liberale. Felul în care preşedintele PSD Timiş întelege să înceapă colaborarea stabilită zilele trecute la Bucureşti depăşeşte limita unei politici decente. Deputatul Simonis, sub ameninţarea candidaturii la Consiliul Judeţean Timiş, a prezentat de-a valma primari, viceprimari şi cam orice altă persoană dispusă să îl susţină, în speranţa că va recupera pierderile înregistrate în jocul de putere din interiorul PSD-ului. PNL Timiş consideră că plecarea unor oameni din partid este întotdeauna o pierdere, indiferent de situaţie", a precizat Alin Nica. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel