Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții persoanelor cu dizabilități
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, joi, 19 septembrie 2024, cu reprezentanții persoanelor cu dizabilități.

Premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții asociațiilor persoanelor cu dizabilități au agreat soluțiile și calendarul de modificare a legislației, astfel încât veniturile persoanelor cu handicap vizual grav, precum și ale persoanelor cu handicap grav și accentuat să fie menținute la un nivel care să asigure un trai decent.

”Respect munca, dreptul la o viață decentă și este absolut firesc să venim cu soluțiile legislative care să răspundă așteptărilor dumneavoastră. Am implicat instituțiile guvernamentale responsabile pentru ca prin dialog să modificăm legislația într-un calendar cât mai strâns, în avantajul semenilor noștri cu dizabilități”, a transmis premierul Marcel Ciolacu la întâlnirea desfășurată astăzi, la Palatul Victoria.

Potrivit calendarului discutat, până la sfârșitul acestei săptămâni, grupul de lucru format la nivelul Guvernului va transmite reprezentanților organizațiilor cu dizabilități un set de propuneri de modificare a Legii nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările și completările ulterioare. Aceste propuneri vor avea în vedere menținerea nivelului veniturilor de care beneficiază în prezent și completarea acestor venituri cu noi forme de sprijin pentru o viață decentă.

În decurs de o săptămână, este așteptat un punct de vedere cu privire la setul de propuneri, hotărârea finală urmând să fie agreată de comun acord de toate organizațiile reprezentative ale persoanelor cu dizabilități.

După această etapă, grupul de lucru instituit în acest sens la nivelul Guvernului va iniția un proiect de act normativ cu putere de lege. Asupra acestui proiect vor avea loc consultări la nivelul coaliției de guvernare iar, ulterior, va fi transmis spre dezbatere și aprobare Parlamentului, astfel încât în luna noiembrie noile reglementări să fie adoptate.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu la consultări au mai participat vicepremierul Marian Neacșu și reprezentanți ai Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și Casei Naționale de Pensii Publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel