Marcel Ciolacu, după refacerea Planșeului de la Unirii sau modernizarea bazei COSR: Investiții care trebuie multiplicate. Sportul, cec în alb
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu susține că invstițiile precum refacerea Planșeului de la Piața Unirii sau modernizarea bazei COSR ar trebui multiplicate. 

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că proiecte precum modernizarea bazei COSR Izvorani sau refacerea Planșeului de la Piața Unirii ar trebui să fie multiplicate, dar și că în calitatea sa va fi mereu un partener pentri realizarea acestora.

”Mă bucur că antreprenoriatul românesc își adaugă astăzi în portofoliu două proiecte importante pentru români! Este o dovadă în plus a maturității la care au ajuns firmele românești, a competitivității lor pe o piață deschisă!

Fie că vorbim de refacerea Planșeului de la Piața Unirii, fie că vorbim de modernizarea bazei sportive COSR, îmi doresc ca astfel de investiții să fie multiplicate! De aceea, veți găsi mereu în mine un partener pentru realizarea proiectelor ce contribuie la dezvoltarea României.

și spun asta deoarece contractele pe care le vom semna astăzi reprezintă, chiar dacă în moduri diferite, investiții în viitorul nostru! Pe de o parte, vorbim de o investiție într-o Capitală sigură pentru cei care traversează zilnic zona Unirii, fie cu mașina, fie cu metroul!

Iar, pe de altă parte, de o investiție într-o infrastructură sportivă de top care să contribuie la performanțele sportivilor noștri”, a declarat Marcel Ciolacu prezent la evenimentul de semnare a contractelor ”Reparație capitală și modernizarea bazei vechi COSR Izvorani, sat Izvorani, comuna Ciolpani, județul Ilfov” și ”Regenerarea spațiilor publice în zona Pasajul Unirii, prin realizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a planșeului de acoperire a râului Dâmbovița în Piața Unirii”.

Ciolacu: Sportul, un cec în alb

Ca o reacție după discursul-manifest al lui David Popovici, care a obținut două medalii olimpice la JO 2024, în contextul unei infrastructuri depășite, Marcel Ciolacu a ținut să puncteze că importanța îmbunătățirii condițiilor de pregătire ale sportivilor, dar și că ”sportul este un cec în alb”.

”Vreau să îi mulțumesc președintelui Agenției Naționale pentru Sport, doamna Elisabeta Lipă, președintelui COSR, domnului Mihai Covaliu, pentru implicarea continuă în îmbunătățirea condițiilor pe care statul român le poate pune la dispoziția sportivilor pentru a avea performanțe. România trebuie să investească în sport!

Atât în sportul de performanță, cât și în sportul de mase. Sportul este practic un cec în alb pentru viitorul nostru, pentru viitorul generațiilor următoare! Guvernul, prin CNI, a finalizat 210 săli de sport, 49 de complexe sportive și 16 bazine de înot în toată țara.

Pe lângă acestea, avem în execuție peste 380 de obiective de investiții în infrastructura sportivă. Cu participarea administrațiilor locale sper să intensificăm ritmul investițiilor în sportul românesc”, a mai declarat Ciolacu.

În același timp, premierul a punctat importanța refacerii unui ”nod de infrastructură complex” din Capitală.

”Îi mulțumesc domnului Daniel Băluță, primarului Sectorului 4, una dintre cele mai active administrații locale din România! Alături de specialiști, Primăria Sector 4 a identificat cele mai bune variante pentru refacerea unui nod de infrastructură complex din inima Capitalei.

Refacerea Planșeului de la Piața Unirii, un nod vital pentru siguranța celor aflați în trafic, dar și a întregii zone! știu că nu este un proiect ușor. În plus, pe parcursul lucrărilor, vom avea o perioadă cu restricții de trafic. De aceea este esențial ca lucrările să fie realizate rapid, în termenele stabilite!”, a declarat Ciolacu.

La eveniment au fost prezenți, între alții, vicepremierul Marian Neacșu, președintele COSR, Mihai Covaliu, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel