Data publicării:

Marcel Ciolacu, despre candidatura la prezidențiale: Un lucru natural și cât se poate de normal

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din septembrie.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, la Realitatea Plus, când PSD va lua o decizie în privința candidatului la alegerile prezidențiale din septembrie, în contextul în care deja au apărut panouri cu imaginea lui Nicolae Ciucă, liderul PNL, despre care realizatoarea TV spune că este o ”campanie pentru prezidențiale”, dar și pentru că la București nu s-a reușit găsirea unui candidat comun, lucru care ar indica faptul că e posibil ca fiecare dintre cele două partide să aibă candidat propriu.

Întrebat dacă va candida la prezidențiale, premierul a oferit un răspuns direct: ”Vom vedea. După data de 10 iunie vom vedea. Singurul lucru pe care l-am spus și este de bun simț: nu sunt în competiția de a scrie cărți. Cu certitudine, în schimb, vă promit, când voi ieși din viața publică, este posibil să scriu o carte”, a declarat Marcel Ciolacu la Realitatea Plus, făcând precizări și cu privire la afirmația realizatoarei TV, legat de unii din rândul partidului care l-ar trimite spre Cotroceni pentru a lăsa drum liber la șefia partidului.

”Cred că decizia este una comună. S-a schimbat foarte mult PSD-ul față de cel pe care îl știați dvs. Este un lucru normal să existe o concurență. (...) De obicei președintele impune un anumit fel de lucru în interiorul partidului. Pe mine nu mă deranjează o competiție în interiorul partidului, este normal să existe și este normal să nu te superi dacă un coleg de-al tău și-ar dori să fie următorul președinte.

Dimpotrivă, este un lucru natural și cât se poate de normal. Eu nu o să iau anumite măsuri împotriva unui coleg dacă el își dorește să fie, după ce eu nu mai sunt președintele partidului, să fie președintele partidului. Sau să intre în competiție cu mine, într-un congres.

Să știți că mi se pare o abordare cât se poate de corectă. Se schimbă lumea și mă bucur că Partidul Social Democrat se schimbă primul, din toată clasa politică. Va veni votul și vom vedea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: PSD-ul este un partid viu

Cât privește viitorul președinte al partidului, Marcel Ciolacu a subliniat că acesta va fi cel pe care ”îl va hotărî PSD-ul. (...) Știți că toți președinții dinainte au vrut să lase pe cineva. Nu a ieșit niciodată. PSD-ul este un partid viu. Este o diferență mare între PSD și PNL, din acest punct de vedere. La PSD este o lună de luptă, până se face Congresul, există votul și pe urmă președinte. În PNL am văzut că nu este niciun scandal până se alege președintele și apoi încep să se caute soluții să îl schimbe”, a mai spus premierul Ciolacu.

Întrebat ce ar alege între a rămâne prim-ministru și a merge la prezidențiale, Marcel Ciolacu a afirmat că ”nu este o decizie pe care să o iau singur. O să o iau împreună cu colegii mei. Mi se pare corect, fiindcă și poziția actuală o am datorită colegilor mei care m-au votat să fiu în această funcție”, a mai spus Marcel Ciolacu, care a ținut să sublinieze că din punctul său de vedere este exclusă varianta desemnării de către PSD a unui candidat la prezidențiale din afara partidului.

Citește și: De ce nu vorbește, de fapt, Ciolacu cu Piedone. ”Nu mai poți ridica pretenții”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel