Data actualizării:
Data publicării:

Marcel Ciolacu, declarații la inaugurarea podului de la Brăila

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a făcut mai multe declarații, la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Principalele declarații:

- Sunt onorat să celebrăm, astăzi, munca serioasă şi de bună calitate.

- România transmite Europei şi lumii întregi că vrem, ştim şi putem să ne construim destinul, ca o naţiune europeană, puternică şi mândră.

- Podul este un exemplu al muncii în echipă, al cooperării internaţionale. Este şi un model de investiție publică majoră. Cele 500 de milioane de euro investite în pod s-au întors, în mare parte, în economia românească, mai ales în această regiune.

- Transportatorii români pot fi mai competitivi.

- Este o legătură esenţială între sud-estul României şi Tulcea, respectiv Delta Dunării, care va creşte numărul turiștilor ce pot ajunge acum cu ajutorul acestui pod.

- Este un proiect început de prietenul meu Mihai Tudose, fost premier, astăzi europarlamentar, şi accelerat de un alt prieten, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

- Sper să vedem şi latura mai puţin de mândrie, faptul că astfel de obiective s-au realizat mult prea puţin, ținând cont de așteptările românilor. De aceea, sper să conduc guvernul care construieşte.

Despre podul de la Brăila

Podul de la Brăila este al treilea ca dimensiune din Europa şi cel mai nou construit peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră.  Lungimea totală a acestuia este de 1.974,3 metri; înălţimea turnurilor este de aproximativ 193 metri de la partea superioară a fundaţiei, iar podul are 3 deschideri. Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km şi cuprinde două secţiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime 19,095 km, şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 km.

Potrivit secretarului de stat de la Transporturi, podul suspendat peste Dunăre este proiectat să aibă o durată de viaţă de 120 ani.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel