Data actualizării:
Data publicării:

Marcel Ciolacu: Aprobăm actul de constituire a Băncii de Investiții și Dezvoltare

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu a vorbit despre aprobarea actului constitutiv al Băncii de Investiții și Dezvoltare.

"Ministerul Finanțelor vine astăzi cu alt proiect important, aprobăm actul de constituire a Băncii de Investiții și Dezvoltare a României. De peste un deceniu se vorbește despre această bancă care există în toate țările din Europa. În sfârșit o construim și noi. Banca aceasta reprezintă veriga lipsă dintre banii instituțiilor financiare internaționale și proiectele strategice de investiții ale României. Vom avea astfel instrumentele financiare adecvate proiectelor de care economia țării are cu adevărat nevoie", a declarat Marcel Ciolacu.

Ministerul Finanțelor aduce astăzi în atenție încă un proiect important: aprobăm actul de constituire a Băncii de Investiții și Dezvoltare a României. Se vorbește despre această bancă de peste un deceniu, iar acum, în sfârșit, o construim și noi. Această bancă reprezintă veriga lipsă dintre banii instituțiilor financiare internaționale și proiectele strategice de investiții ale României. Astfel, vom dispune de instrumentele financiare adecvate pentru proiectele de care economia țării are cu adevărat nevoie.

Conform anexei de hotărâre, misiunea generală a Băncii este “sprijinirea dezvoltării economice și sociale, a competitivității economice, a inovării și creșterii economice sustenabile, în scopul remedierii disfuncționalităților de pe piața financiară, în baza unei analize independente ex-ante”.

Obiectivele strategice ale Băncii ar fi asigurarea accesului la finanțare pentru proiecte de infrastructură viabile și atragerea capitalului privat în investiții, sprijinirea procesului de accesare și utilizare a fondurilor europene și a efectului de multiplicare asocia și furnizarea de asistență tehnică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel