Marcel Ciolacu, anunţ după închiderea urnelor. "Gabriela Firea cu certitudine va fi europarlamentar"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu afirmă că Gabriela Firea va merge la Bruxelles pentru a-şi prelua mandatul de europarlamentar, după ce a pierdut alegerile locale pentru primăria municipiului Bucureşti. 

"Haideţi să luăm lucrurile pe rând. Am confirmat faptul că cele două partide au în acest moment majoritatea, iar Guvernul României, pe care îl conduc, este legitim. Vom decide în următoarele zile în cadrul coaliţiei dacă ne vom alia şi la prezidenţiale. 

Îmi menţin părerea legat de prezidenţiale (n.r. PSD va avea candidat). 

Acceptăm votul bucureştenilor, dar PSD, din punctul meu de vedere, va avea cel mai mare număr de voturi. Vom avea mai multe consilii judeţene, mai multe primării, mai multe posturi de consilieri locali. Cu alte cuvinte, PSD a câştigat alegerile. Acum patru ani, împreună am trăit acelaşi lucru la Sectorul 1, când se dădea o diferenţă de 10 procente, şi până la urmă a fost o diferenţă de câteva sute de voturi, şi acelea obţinute discutabil. Cred că Gabriela Firea a avut o campanie corectă. Dar bucureştenii au hotărât. Dacă au decis să îi acorde o nouă şansă domnului Nicuşor Dan, înseamnă că au dreptate. (n.r. ar fi contat dacă Gabriela Firea era nominalizată mai devreme) Este posibil, dar acum este important ca reprezentanţii PSD să stea în secţii şi să participe la numărarea corectă a voturilor. 

Primarul pe Sectorul 1 e câştigat pe alianţa electorală, la Sectorul 4 la fel, la Sectorul 6 la fel. E foarte greu ca ADU să aibă un scor mai mare decât noi.

Nu am nimic să îmi reproşez. Când câştigi alegerile, poţi să îţi reproşezi ceva? E democraţie, nu poţi câştiga tot. Dar vom câştiga peste 90% din primării, consilii judeţene. Doamna Gabriela Firea, cu certitudine, va fi europarlamentar", a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3. 

Conform primelor exit poll-uri, Nicuşor Dan a primit 45% dintre voturile bucureştenilor, în timp ce Gabriela Firea a primit 24%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel