Marcel Ciolacu a clarificat situația memorandumului pentru salarizarea profesorilor: Nu e un acord politic, ci un angajament între mine și Nicolae Ciucă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a venit cu clarificări privitoare la memorandumul pentru salarizarea cadrelor didactice.

Liderul PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a precizat că memorandumul privitor la salarizarea cadrelor didactice nu reprezintă un aocrd politic, cu un angajament cu premierul Nicolae Ciucă.

„Nu e un acord politic, e un angajament al meu și al domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, a celor două mari partide care ne-am asumat în acest moment această discuție“, a spus Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Greva din educație. Mugur Ciuvică arată "singurul lucru bun" pe care l-a făcut Guvernul. Exemplul lui Macron cu legea pensiilor

Ce a transmis anterior premierul României

Într-un mesaj transmis de Biroul de Presă al Guvernului României, s-a transmis că Executivul va adopta un memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării.

„Guvernul va adopta un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ.

Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de mâine, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar. 

Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic“, se arăta în mesajul transmis de la Guvern.

CITEȘTE ȘI      -      Greva continuă: 86,93% dintre greviști continuă protestul! Astăzi au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel