Marcel Boloș, propus ministru al Digitalizării. Cîțu, primul mesaj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Conducerea PNL a decis, joi, 27 ianuarie, să îl propună pe Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Digitalizării.

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, este propunerea PNL pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Funcția este vacantă din 15 decembrie, după demisia lui Florin Roman.

Biroul Politic Național al PNL a decis să-l propună pe Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Digitalizării.

„Îi urăm succes domnului Boloș și are toată susținerea PNL penru a avea un mandat de succes într-un domeniu și la un minister cu multe provocăi în perioada următoare”, a declarat, miercuri după-amiază, Florin Cîțu, președintele PNL.

Marcel Boloș declara, recent, că a purtat destule discuții cu liberalii înainte de a-și asuma acest portofoliu.

„Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Marcel Boloș, potrivit actualdecluj.ro. De asemenea, Boloș a mai spus că nu are nicio emoție în privința gestionării eficiente a banilor care vor veni în cadrul acestui minister, pentru că deține o vastă experiență în domeniu.

 

Marcel Boloş, consilier onorific al premierului Ciucă 

 

În luna decembrie, premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Marcel Boloş consilier onorific pe probleme de fonduri europene. 

"DECIZIE

privind acordarea calității de consilier onorific al prim-ministrului domnului Marcel-Ioan Boloș, în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene

În temeiul art. 29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Art. 1. — Se acordă calitatea de consilier onorific al prim-ministrului domnului Marcel-Ioan Boloș, în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene.

Art. 2. — Activitatea domnului Marcel-Ioan Boloș este neremunerată", se arăta în decizia Guvernului de la acea dată. 

În altă ordine de idei, președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, tot miercuri, că nu va accepta renegocierea PNRR așa cum au solicitat reprezentanții PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel