Inspectorii ANAF vor purta arme! Ministrul Boloș: Noutatea nu este doar asta!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că inspectorii ANAF vor fi înarmați.

Ministrul Finanțelor dorește militarizarea inspectorilor ANAF. Aceștia vor fi înarmați pentru a putea face față provocărilor din timpul misiunilor, susține Marcel Boloș.

"Avem această noutate pentru militarizarea inspectorilor ANAF. Trebuie să spun că noutatea nu este doar asta, legată de militarizare și de această posibilitate pe care o vor avea legală de port armă, inclusiv de protecție in timpul serviciului, ci structurile teritoriale județene, să știe evazioniștii că activitatea economică ilicită va fi cu data aprobării ordonanței de urgență urmărită de aceste servicii teritoriale județene.

Până acum funcționam la nivelul regiunii. Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un județ care era parte din regiune trebuiau să meargă inspectorii două, trei ore pe drum, mai stăteau acolo o oră, se termina programul de muncă și mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităților economice ilicite era pierdut pe drumuri și din punctul meu de vedere era o ineficiență care făcea ca activitatea economică ilicită să prindă contur și să fie una căreia de-abia îi facem față”, a spus Marcel Boloș la Digi24.

Marcel Boloș: Vrem să le întărim și să le consolidăm statutul pe care îl au inspectorii



Potrivit lui Boloș, prin aceste măsuri se dorește ca întărirea și consolidarea statutului pe care îl au inspectorii antifraudă.

"Ei intervin în aceste controale inopinate pe care le fac și trebuie să confiște marfa cu origine ilicită și nu reacționează tocmai potrivit cei care se află în astfel de situații, dar, pe de altă parte, vrem să le întărim și să le consolidăm statutul pe care îl au inspectorii, să consolidăm capacitatea instituțională a acestei direcții generale, care este foarte importantă pentru ANAF", a mai spus Marcel Boloș.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel