Data publicării:

Marca poștală românească, ”mijloc de educație și promovare”. Robert Cazanciuc: Va fi sărbătorită în fiecare an la 15 iulie

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
”Marca poștală românească va fi sărbătorită în fiecare an la 15 iulie”, a anunțat Robert Cazanciuc, senator PSD.

Marca poștală românească va fi sărbătorită de în fiecare an în data de 15 iulie, după ce o inițiativă a lui Robert Cazanciuc și Lucian Romașcanu a fost votată, marți, de Camera Deputaților.

”Camera Deputaților a votat inițiativa mea și a colegului Lucian Romașcanu prin care marca poștală românească va fi sărbătorită în fiecare an la 15 iulie. Marca poștală românească, emisă exclusiv sub autoritatea statului român, ca  atribut al suveranității, va fi celebrată pe 15 iulie în semn de omagiu adus tipăririi primei emisiuni de timbre poștale românești, acum 166 de ani, la Iași - Capul de bour.

Reproducerea pe timbru a unui element heraldic sugestiv pentru întemeierea Moldovei, aflat pe stema acesteia arăta un element legitim de identitate națională și un instrument formal de afirmare a statalității.

Mulțumesc și colegilor deputați pentru adoptarea inițiativei mele cu o largă majoritate de voturi pentru (188), așa cum le-am mulțumit și senatorilor.

Legea va merge la promulgare! Succes Romfilatelia în efortul de a folosi timbrul ca mijloc de educație și promovare a României”, a scris senatorul PSD, Robert Cazanciuc, pe Facebook.

Citește și: Specii dispărute din fauna României: elanul, tarpanul, saiga și colunul. Galerie foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel