Marc Angelescu, marea speranţă a polo-ului românesc. Are 14 ani, joacă la Barcelona şi are un IQ de 155
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto Facebook Federaţia Română de Polo pe Apă
Foto Facebook Federaţia Română de Polo pe Apă
Polo-ul pe apă românesc îşi pune speranţele într-un copil de 14 ani. Are un IQ de 155, fiind membru Mensa, joacă la Barcelona şi tocmai a câştigat titlul de golgheter al Campionatului European U15, marcând 35 de goluri pentru România. Asta în condiţiile în care naţionala României s-a clasat pe locul 11. 

Într-un interviu pentru Eurosport, Marc Angelescu a povestit de ce s-a apucat de polo pe apă, cum se împarte între sport şi timp liber, dar şi cum se simte jucând pentru Barcelona. 

"Păi de când eram foarte mic am început să practic diferite sporturi, de exemplu schi de la vârsta de trei ani și ulterior înot și tenis. Dar niciodată când eram mic nu mi-a plăcut înotul și cum tenisul era tot un sport individual, părinții mei s-au gândit să mă înscrie la polo, care combina partea de înot cu sportul în echipă ca să capăt și alte capacități.

Tatăl meu a fost un jucător de polo și așa în scurt timp am ajuns la echipa Triumf, avându-l antrenor pe domnul profesor Andrei Mateiași, care a reușit să mă facă să iubesc acest sport și care a văzut potențialul meu imediat. Îi mulțumesc că a fost alături de mine și eforturile lui nu au fost în zadar. 

Clar am sacrificat timpul liber și mai mult sau mai puțin viața socială, pentru că nu aveam timp fizic să ies și cu colegii și prietenii. De exemplu, în acest sezon de-abia am avut poate unul, două, weekend-uri libere și perioada de vacanță din această vară va fi pentru mine doar de 10 zile.

Din păcate, nici n-am avut șansa să particip alături de colegi la banchetul de la finalul clasei a 8-a, sau la ultimul clopoțel, cu toate că mi-aș fi dorit foarte mult", a declarat Angelescu pentru sursa citată. 

Cine este idolul său din sport şi cum este să joace pentru Barcelona 

"Nu am neapărat un idol din lumea sportivă, însă am un mentor extraordinar: antrenorul meu de la Club Natacio Barcelona, Miquel Gasulla Flavia. Zi de zi a reușit să mă împingă și să îmi depășesc propriile limite și în același timp m-a susținut emoțional și îmi este mereu alături.

La început a fost foarte dificil pentru că am avut niște schimbări majore în viață (n.r. legat de jucatul la Barcelona). O țară străină, o limbă străină, o cultură nouă și un alt sistem de învățământ. Cred că cel mai greu a fost să îmi schimb mentalitatea, antrenorul mi-a construit pas cu pas o viziune nouă la fiecare antrenament.

Totul aici este mult mai intens, e mult mai diferit decât cu ce eram obișnuit în România și tot ce facem aici trebuie să fie la 100%, oricât de scurt sau de lung ar fi (n.r. antrenamentul). După ce am învățat limba spaniolă a fost mult mai ușor să mă integrez și totul a decurs mai limpede.

În legătura cu naționala României, îmi doresc să urce cât mai sus și România să devină din nou un nume recunoscut și respectat în lumea poloului internațional. Cât despre Clubul Barcelona, sper din suflet să am șansa să joc pentru echipa de seniori cât mai repede", a mai explicat Marc Angelescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel