Maramureş: Cursele de rafting pe defileul Lăpuşului, o atracţie tot mai căutată de turiştii care vin în judeţ
Tot mai mulţi turişti români şi străini care au optat în această vară pentru o vacanţă în Maramureş încearcă provocarea curselor de rafting în defileul râului Lăpuş, pe lângă vizitarea Parcului Naţional din Munţii Rodnei şi a Parcului Natural Munţii Maramureşului, a declarat duminică, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Nationale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din Romania - ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima.
"Turismul de aventură sau turismul destinat muntelui trec prin transformări surprinzătoare (...) Anul acesta, în vacanţa de vară, numeroşi români şi străini se orientează pentru ieşiri de o zi sau mai multe zile cu cortul pe teritoriul Parcului Natural din Munţii Maramureşului, Parcul Naţional din Munţii Rodnei, considerat cel mai spectaculos, o zonă naturală bine conservată, un loc unde se pot admira atât flora, dar şi fauna cu un pic de noroc. Parcul din Munţii Rodnei este şi mai spectaculos prin lacurile glaciare, Cascada Cailor, având o cădere de apă de la aproximativ 100 de metri, staţiunea montană din Borşa, dar locuri încărcate de istorie care transportă turistul până în preajma Primului Război Mondial. Sunt locuri cu totul aparte care merită văzute, locuri care delectează privirea, locuri în care turistul pregătit ajunge la peste 2.000 de metri înălţime (...) O ieşire reuşită pe munte înseamnă condiţii meteo bune, un ghid din zonă, dar şi un loc unde se poate înnopta şi neapărat a gusta din preparatele locale. Faptul că există un interes în perioada verii pentru aceste locuri e semn pozitiv, dar şi o primă schimbare de optică din partea turiştilor români" , a spus Livia Sima.
Potrivit acesteia, cursele de rafting pe defileul râului Lăpuş reprezintă o atracţie tot mai căutată, îndeosebi de turiştii români.
"Defileul râului Lăpuş, un loc cunoscut în mod special de iubitorii raftingului, a devenit din ce în ce mai căutat. Zona e una impresionată ca şi peisaj, posibilităţi de rafting pe o distanţă apreciabilă, dar şi posibilităţi de campare direct în natură. Aici merg turiştii care iubesc călătoria de aventură, locurile cu adevărat sălbatice şi pot rămâne în natură mai multe zile pe cont propriu. E genul de turism care atrage din ce mai multe familii tinere, dar şi adulţi care doresc să se relaxeze şi să se refacă în braţele naturii fără prea multe pretenţii. Cred că defilelul râului Lăpuş ar putea deveni în câţiva ani locul cel mai căutat din Maramureş pentru pasionaţii de rafting" , a declarat Livia Sima.
Conform aceleiaşi surse, anual în zonele alpine din Munţii Maramureşului, în vecinătatea graniţei româno-ucrainene, ajung turişti din Cehia, Slovacia şi Polonia pentru a vedea pe vârful Stogu (peste 1.651 metri altitudine) borna fostei frontiere din perioada interbelică a Regatului României cu Polonia şi Cehosolovacia, "Triplex Confinium".
Sursa citată a mai amintit că ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat recent contractul în valoare de 18 milioane euro destinat modernizării staţiunii montane Borşa, situată la poalele Munţilor Rodnei, principalul punct de plecare a multor turişti spre parcul naţional din vecinătate sau spre Parcul Natural din Munţii Maramureşului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News