Data publicării:

Maramureş: Autovehiculele abandonate în parcările din Baia Mare, ridicate de reprezentanţii primăriei

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Primăria municipiului Baia Mare a declanşat o campanie de strângere a autovehiculelor abandonate din parcările blocurilor sau ale altor obiective publice, maşinile urmând a fi predate unei societăţi de reciclare, a scris, miercuri, pe pagina sa de socializare, primarul Cătălin Cherercheş.

"Vă mulţumesc pentru simţul civic şi ajutorul pe care mi-l oferiţi în demersul de a asigura ordinea şi curăţenia în Baia Mare. Aştept în continuare să îmi transmiteţi unde ştiţi că există maşini abandonate să trimitem echipe să le ridice! Pentru că se lucrează pe turaţie maximă pentru eliminarea maşinilor abandonate de pe domeniul public. Până târziu în noapte s-a intervenit ieri (marţi n.r.), iar astăzi (miercuri n.r.) de la prima oră echipele au fost la datorie. Ieri am dat startul pentru acest prim pas în ceea ce înseamnă curăţenie generală în Baia Mare", a precizat în postare sa, Cătălin Cherecheş, scrie Agerpres.

Conform acestuia, maşinile ridicate vor mai fi păstrate în depozitul societăţii locale de transport şase luni, iar în cazul în care nu vor fi ridicate de proprietar, acestea vor fi predate pentru reciclare.

"Urmează şi alte surprize, iar în final o să avem curăţenie lună şi bec în tot oraşul! Vreau să reamintesc că ridicarea lor este făcută respectând procedurile legale, iar maşinile vor fi depozitate în curtea societăţii Urbis şi, după 6 luni, dacă nu vor fi revendicate şi nu se vor achita sancţiunile, vor fi valorificate la reciclatori. De nenumărate ori am încercat cu somaţii, cu vorba bună să îi conving pe cei care le deţin să le elimine de pe domeniul public. Unii proprietari au fost serioşi şi au ridicat maşinile şi le mulţumesc pentru colaborare, alţii au ales să desconsidere autoritatea locală. Răbdarea şi înţelegerea faţă de cei care nu respectă comunitatea şi regulile de bună convieţuire a ajuns la final", a spus Cătălin Cherecheş.

Acţiunea de ridicare a maşinilor abandonate a fost demarată de municipalitate la plângerile cetăţenilor care reclamau numărul apreciabil de autovehicule abandonate în parcările blocurilor de locuinţe sau în alte parcări publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel