Maradona, declarația care a deranjat: „În inima mea, asta sunt!“ / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Echipa medicală care l-a îngrijit pe Maradona, trimisă în instanță pentru neglijență
Echipa medicală care l-a îngrijit pe Maradona, trimisă în instanță pentru neglijență
Fostul star argentinian, Diego Armando Maradona, a trecut la cele veșnice în urmă cu o zi. În timpul vieții, acesta a făcut o declarație surprinzătoare.

În timp ce lumea deplânge moartea celei mai mari legende a fotbalului, Diego Maradona, mulți oameni aduc un omagiu sprijinului său pentru cauza palestiniană. Maradona a fost perceput ca un anti-imperialist, socialist de stânga, care a susținut mișcările progresiste. Printre prietenii săi, se numără Hugo Chavez, regretatul președinte cubanez Fidel Castro, dar și Evo Morales din Bolivia. În multe rânduri, acesta a fost văzut însoțindu-l pe Chavez, purtând o cămașă anti-George Bush.

Declarația care a deranjat

În 2012, Maradona s-a descris ca „fanul numărul unu al poporului palestinian”. „Îi respect și îi simpatizez”, a spus acesta. „Susțin Palestina fără nici o teamă”. Doi ani mai târziu, în timpul ofensivei Israelului asupra Fâșiei Gaza, care a ucis cel puțin 3.000 de palestinieni, Maradona și-a exprimat indignarea și a criticat Israelul. „Ceea ce Israel face palestinienilor este rușinos”, a spus el într-o declarație.

În iulie 2018, s-a întâlnit cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, în timpul unei scurte reuniuni la Moscova, reiterând din nou sprijinul său pentru palestinieni. „În inima mea, sunt palestinian”, i-a spus el lui Abbas în timp ce îl îmbrățișa, potrivit AlJazeera.

Iată imaginile:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel