"Maradona a avut măreţie, nu şi fair-play". Cine a spus asta despre zeul fotbalului din Argentina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Sute de elogii din lumea fotbalului despre Maradona curg de la aflarea veştii decesului său. Nu toţi sunt, însă, de aceeaşi părere. 

”Viața mea a fost legată cu cea a lui Diego Maradona, dar nu în modul în care mi-ar fi plăcut, dar sunt întristat de vestea că a murit la vârsta asta. A fost, fără niciun dubiu, cel mai mare fotbalist împotriva căruia am jucat.

Noi credeam că suntem pregătiți pentru Maradona în acea zi din 1986, în Mexico City. Un sfert de finală de Mondial împotriva Argentinei era cel mai important moment din carieră pentru mulți dintre noi, iar Maradona era cel mai periculos jucător al lor.

Nu am făcut planuri speciale pentru el. Ne-am spus doar că-i vom urmări demarcările. Fără marcaj om la om. Doar am încercat să-i blocăm spațiile, aproape o oră a funcționat (n.r. Maradona a marcat golurile în minutele 51 și 55)”, a declarat Peter Shilton, portarul Angliei la Campionatul Mondial din 1986, când Maradona a înscris golul cu "mâna lui Dumnezeu".

”Nimeni nu s-aștepta să urmeze așa ceva. Cum ne-am fi putut aștepta. A fost un duel aerian pentru balon, o minge plouată, el știa că nu poate ajunge să dea cu capul în minge, așa c-a împins-o în poartă cu mâna. A fost clar.

Când a început să sărbătorească reușita, chiar s-a uitat înapoi de două ori, parcă se aștepta ca arbitrul să fluiere, să anuleze golul. Știa ce a făcut, toată lumea știa ce a făcut, în afară de arbitrul central și cei doi tușieri”, a transmis fostul portar a Angliei, conform digisport.ro

"A avut măreţie, nu şi fair-play"

”Mă deranjează că nu și-a cerut niciodată scuze. Niciodată, niciunde nu a recunoscut că a trișat și că ar vrea să-și ceară scuze. El a folosit mereu replica cu 'Mâna lui Dumnezeu'. Nu e corect. Se pare că a avut măreție, dar nu și fair-play.

De-a lungul anilor, au fost câteva încercări să fim reuniți în aceeași cameră. Abordarea mea a fost mereu aceeași, că aș face-o doar dacă își va cere scuze. Nu mi-a fost niciodată promis că se va întâmpla asta, așa că nu mi s-a părut corect să merg”, a mai scris Peter Shilton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel