Urmărește emisiunea live
Mărăcineanu şi-a îndrumat fiul spre rugby, nu spre fotbal, din cauza violenţelor de pe stadioane
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Mărăcineanu şi-a îndrumat fiul spre rugby, nu spre fotbal, din cauza violenţelor de pe stadioane . Foto AGERPRES
Mărăcineanu şi-a îndrumat fiul spre rugby, nu spre fotbal, din cauza violenţelor de pe stadioane . Foto AGERPRES
Ministrul Sporturilor din Franta, Roxana Mărăcineanu, a declarat, într-o emisiune a postului RMC, că a preferat să-şi îndrume fiul spre rugby şi nu spre fotbal, scrie eurosport.fr. 

'Fiul meu de 5 ani joacă fotbal în fiecare sâmbătă şi vă spun că este extraordinar ceea ce trăim pe un teren în ceea ce priveşte diversitatea, copiii, această relaţie extraordinară cu antrenorii. Dar din cauza numeroaselor incidente care au avut loc pe stadioanele de fotbal din Franţa de la începutul sezonului, am preferat ca el să meargă spre rugby şi nu spre fotbal. E adevărat că de fiecare dată când merg pe stadion ca ministru, îmi spun cu bucurie că mai bine ca mi-am îndrumat copilul mai mult către sportul cu balonul oval decât către fotbal. Şi e păcat', a arătat Mărăcineanu.

Incidente la la meciul Olympique Lyon - Olympique Marseille

După incidentele petrecute duminică seara la meciul Olympique Lyon - Olympique Marseille, Mărăcineanu a spus că nu are încredere în relaţiile pe care cluburile le stabilesc cu grupurile lor de suporteri.

Aici trebuie să progresăm, pentru că suporterii unui club fac parte din echipa profesionistă şi trebuie luaţi în considerare, inclusiv cu abuzurile lor, în primul rând de către clubul în cauză, a spus aceasta.

Guvernul Franței intenţionează modificarea regulamentelor sportive

Guvernul Franţei a anunţat marţi că intenţionează modificarea regulamentelor sportive pentru a îmbunătăţi securitatea pe stadioanele de fotbal, după incidentele recente, inclusiv cel de duminică în care Dimitri Payet (Marseille) a fost lovit cu o sticlă de apă în meciul cu Olympique Lyon, transmite EFE.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin s-a întâlnit în acest scop cu omologii săi de la justiţie şi sport, Eric Dupond-Moretti şi Roxana Mărăcineanu, şi cu reprezentanţii forurilor conducătoare ale fotbalului francez.

'Trebuie să îmbunătăţim accesul pe stadioane'

Trebuie să îmbunătăţim accesul pe stadioane, a declarat Darmanin după încheierea reuniunii în care s-a stabilit un termen de 15 zile pentru formularea unor propuneri pertinente către prim-ministrul Jean Castex.

Ministrul de Interne a opinat că este necesară accelerarea procesului de decizie care să permită întreruperea unei partide şi precizarea rolului prefecţilor, întrucât este vorba de problemă de ordine publică. Darmanin consideră că este nevoie de schimbarea regulamentelor pentru a permite evacuarea rapidă a minorităţii care provoacă altercaţii şi care contaminează frumuseţea spectacolului.

Sticlă aruncată în capul lui Payet

Sticla aruncată în capul lui Payet, pe stadionul din Lyon, a dus la întreruperea meciului şi la creşterea indignării din fotbalul francez. Comisia de disciplină a Ligii profesioniste de fotbal a decis închiderea stadionului din Lyon, iar pe 8 decembrie va pronunţa o decizie definitivă privind soarta acelui meci.

Uniunea Naţională a Fotbaliştilor Profesionişti (UNFP) a anunţat luni că a decis să-l denunţe pe agresorul lui Payet, să se constituie ca parte civilă în numele profesiei şi să ceară sancţiuni exemplare şi suficient de descurajante pentru a stopa această violenţă gratuită care pătează imaginea fotbalului profesionist francez, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel