MApN: Trei spitale militare redeschid sectoarele pentru tratarea pacienților cu COVID-19
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Fotografie de la cottonbro, Pexels
Fotografie de la cottonbro, Pexels
Trei spitale militare redeschid sectoarele pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

La solicitarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului Sibiu, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” va redeschide joi, 4 august, sectorul pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, având la dispoziție cinci paturi, a anunțat, miercuri, MApN.

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a redeschis, din data de 23 iulie, la solicitarea DSP Cluj, sectorul COVID-19 cu cinci paturi, care în prezent sunt ocupate în totalitate.

La solicitarea prefecturii și a DSP Timiș, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara a redeschis Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT) Timișoara din data de 22 iulie, numărul de pacienți internați crescând progresiv până la 19 pacienți internați în prezent.

Având în vedere creșterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la nivel național, Direcția medicală a MApN a dispus unităților sanitare din subordine verificarea capabilităților de suport COVID-19, pentru a permite reoperaționalizarea promptă a acestora, în termen de maximum 72 ore de la solicitare și obținerea autorizațiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autorităților locale și centrale de limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În plan intern, Direcția medicală a MApN a dispus luarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea numărului de infectări la toate structurile din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

 

 

Citește și...

Bilanț coronavirus 3 august 2022

 

Un număr de 9.106 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.590 mai puţine faţă de ziua anterioară, a anunţat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Conform ministerului, 1.757 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în Bucureşti - 1.801 şi în judeţele Braşov - 605, Cluj - 558, Timiş - 486, Dolj - 409.

Cea mai mare incidenţă este în Bucureşti - 9,67, urmată de judeţele Cluj - 8,9, Ilfov - 6,89, Constanţa - 6,4, Sibiu - 6,75, Braşov - 6,15, Timiş - 5,95.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.643 teste RT-PCR (3.480 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 2.163 la cerere) şi 23.090 teste rapide antigenice.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.327.361 de teste RT-PCR şi 10.806.569 teste rapide antigenice.

În total, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.089.651 de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel