Mănuşi purtate de Gianluigi Buffon, scoase la licitaţie pentru ajutorarea victimelor cutremurelor din Turcia - foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Mănuşi purtate de Gianluigi Buffon, fostul portar al naţionalei de fotbal a Italiei, au fost scoase la licitaţie luni pentru ajutorarea victimelor cutremurelor din Turcia, transmite agenţia Anadolu.

Merih Demiral, fundaşul turc al echipei Atalanta Bergamo, a indicat pe Twitter că a scos la licitaţie mănuşile semnate de Buffon, care mai apără încă, la 45 de ani, pentru Parma, în divizia a doua a campionatului Italiei. Veniturile din vânzarea mănuşilor vor fi donate ONG-ului turc Ahbap.

Buffon a petrecut cea mai mare parte a carierei la Juventus, cu care a câştigat de zece ori Serie A. Goalkeeperul, care a trecut şi pe la Paris Saint-Germain, are 176 de selecţii pentru naţionala Italiei, cu care a devenit campion mondial în 2006.

CITEȘTE ȘI - Cum se simte bebeluşul-miracol Aya, născută sub dărâmături în Siria având cordonul ombilical încă atașat de mama care murise

Buffon a revenit în 2021 la Parma, echipa la care s-a format, unde este coechipier cu românii Dennis Man şi Valentin Mihăilă. Demiral şi Buffon au fost colegi la Juventus între 2019 şi 2021. Cu ei în echipă, clubul din Torino a câştigat în 2020 campionatul Italiei.

Nu este prima oară când Demiral lansează o campanie caritabilă. Anterior, fundaşul a organizat o licitaţie caritabilă cu tricouri ale foştilor săi coechipieri Cristiano Ronaldo, Leonardo Bonucci şi Paulo Dybala, reuşind să strângă 265.500 de dolari.

Peste 31.000 de persoane au murit până acum după cele două cutremure puternice care au zguduit sudul Turciei pe 6 februarie.

VEZI ȘI - Miracol în Turcia. O adolescentă a fost scoasă în viață de sub ruine după 80 de ore de la producerea cutremurelor - Foto

O adolescentă, în vârstă de 16 ani, a fost scoasă în viață de sub dărămături, în Antakia, Turcia, la mai bine de 80 de ore de la cutremurele devastatoare.

”Draga mea, draga mea”, a țipat tatăl, în timp ce salvatorii au scos-o pe Melda din ruinele unei case din Antakya, un oraş din provincia Hatay, una dintre cele mai afectate de cutremur.

Salvatorii au avut nevoie de 5 ore pentru a o scoate, după ce vecinii care au auzit sunete din pereţii crăpaţi au dat alarma. Când salvatorii au găsit-o pe Melda, aceasta era blocată sub un perete care s-a prăbuşit. Vezi foto aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel