Data actualizării:
Data publicării:

Manju, un desert japonez la abur, fără lapte și fără ouă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Manju, un desert japonez la abur, fără lapte și fără ouă 1
Manju, un desert japonez la abur, fără lapte și fără ouă 1

Manju este un desert japonez, sub formă de prăjituri rotunde, făcute la abur și umplute cu o cremă dulce. 

Dacă vrei să guști un desert popular japonez, prepară această rețetă de Manju. Umplutura poate fi făcută din orice ingrediente. În această rețetă, vei folosi fasole.

Ingrediente:

făină de grâu - 2,5 pahare,

praf de copt - 4 lingurițe,

zahăr - 1/4 cană,

apă - 2/3 cană,

fasole roșie conservată - 340 grame.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Cerne făina și praful de copt într-un castron mare. Adaugă zahăr și amestecă bine.

Se toarnă treptat apa în făină, amestecând pentru a combina ingredientele. Frământă bine aluatul până devine omogen.

Ouă cu usturoi, o rețetă fantastic de bună din Orientul Mijlociu

Se amestecă fasolea cu 1-2 linguri de zahăr cu un blender. Împarte aluatul în 12 părți. Fă bile rotunde și aplatizează-le.

Pune câte o lingură de umplutură în centrul fiecărei bile. Lipește și formează mingi rotunde. 

Orez cu nucă de cocos și migdale pentru o cină specială

Pune fiecare minge pe o foaie mica de hârtie de copt. Umple o cratiță cu apă și pune-o pe foc. Deasupra așează alt vas.

Când apa începe să fiarbă, pune mingile de aluat în vasul pus deasupra și gătește-le la abur aproximativ 10-15 minute. Servește desertul imediat. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel