Manfred Weber, ales președinte al Partidului Popular European
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Manfred Weber a fost ales președinte al Partidului Popular European.

Congresul Partidului Popular European (PPE) l-a ales cu 477 de voturi din 502 pe politicianul german Manfred Weber președinte al formațiunii europene, cu un mandat de trei ani.

„Onorat, recunoscător, hotărât. Acesta este doar inceputul. PPE este casa noastră, este partidul poporului”, a scris pe Twitter Manfred Weber.

Weber îi urmează lui Donald Tusk.

„Sunt extrem de mândru să fiu ales președinte al celui mai mare partid politic din Europa. Împreună spunem nu unei Europe a neîncrederii în populiști, care polarizează oamenii și ne distruge viitorul. Spunem nu unei Europe a elitelor și abordării lor de sus în jos”, a spus Weber, potrivit rotterdam2022.epp.eu.

Weber a susținut, într-un interviu acordat canalului TV BR24, crearea unei armate europene și anularea dreptului de veto ale statelor membre ale UE, ceea ce întârzie luarea deciziilor în domenii, precum politica externă.

Weber a fost reales președinte al Grupului PPE din Parlamentului European, după ce a fost ales pentru prima dată în 2014.

În prezent, Partidul Popular European include 81 de partide și parteneri din 43 de țări. PNL, UDMR și PMP sunt formațiunile românești care fac parte din PPE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel