Manevră USR-istă anti-Dîncu, după declarațiile despre încheierea războiului Rusia-Ucraina. Gușă: Nu merge așa! Și Ned Price din SUA spune la fel
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Vasile Dîncu
Foto: Facebook Vasile Dîncu
Cozmin Gușă a comentat declarațiile lui Vasile Dîncu despre necesitatea ca Ucraina să negocieze cu Rusia.

Cozmin Gușă, Val Vîlcu și Bogdan Chirieac au vorbit despre acuzațiile aduse ministrului Apărării, Vasile Dîncu, în urma declarațiilor acestuia despre necesitatea ca Ucraina să negocieze cu Rusia. Cozmin Gușă a menționat la DC NEWS că Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat din Statele Unite a avut o declarație similară cu cea a ministrului român.

"Să îl învinuiești pe Vasile Dîncu că a zis că în final va trebui să se negocieze cu Rusia, nici nu a insistat prea tare pe chestia asta, este cusută total cu ață albă. Are proprietatea termenilor, nu a făcut nicio greșeală, după părerea mea, nu s-a situat nicio clipă de partea rușilor, dacă asta ar trebui să înțelegem că este învinuirea adusă, cum au zis ăia de la USR că e și Putinist Dîncu acum, dintr-o dată. Au venit, au ieșit la rampă aseară și au zis că Dîncu este Putinist pentru că a făcut o declarație. Nu merge așa", a declarat Cozmin Gușă.

"Dacă ne gândim, cum se încheie războaiele? Capitulare necondiționată, modelul celui de-Al Doilea Război Mondial, luptă până la victoria finală, anihilare, înfrângere etc. Sau poate chiar printr-un armistițiu, cum s-a întâmplat în Primul Război Mondial, sau prin negocierile părților", a intervenit jurnalistul Val Vâlcu.

VEZI ȘI: Dîncu, explicații privind declarațiile sale despre necesitatea ca Ucraina să negocieze cu Rusia: O montură USR-istă

Gușă: Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat din Statele Unite a făcut o declarație similară

"O formulare similară, chiar în ziua declarației lui Vasile Dîncu, noaptea, a avut Ned Price, care este purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat din Statele Unite. Și m-am uitat, nu mai știu care site de la noi din România a preluat în legătură cu declarația lui Dîncu declarația lui Ned Price, le-a pus cap la cap și ia uite și Ned Price din SUA spune la fel. Bun, între timp, au zis mai rău Macron, tiradele lui Erdogan, oameni cu mult mai mare importanță și decizie în NATO decât Vasile Dîncu al nostru. Tot în direcția asta de negociere se termină pentru că încă o dată vă spun, eu mă gândesc de vreo două săptămâni la zecile de milioane de amărâți de ucraineni care de atâta amar de luni se culcă și se trezesc cu grija că le cade bomba pe casă.

Domnule, ăsta este un chin fantastic. Câți au rămas acolo în țara aia, 30 și ceva de milioane câți o fi rămas din ăia 36 de milioane, nu contează, de trauma celor plecați nu mai zic... Dar trebuie să se termine războiul, ca ăia 6 milioane să vină acasă și ăștia 30 și ceva de milioane care sunt acolo să poată dormi noaptea (...) Dacă un membru al guvernului ucrainean ar fi încălcat linia impusă de Zelenski, treaba lui, să-l dea Zelenski afară", a mai spus Cozmin Gușă.

"Că Zelenski are cea mai mare apreciere față de Vasile Dîncu stă dovadă faptul că singurul ministru al Guvernului României decorat de Ucraina este Vasile Dîncu, care a obținut medalia Prințului Iaroslav cel Înțelept", a punctat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel