Mănescu: La TAROM e o situație total aberantă
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Ramona Manescu
Ramona Manescu

Ministrul Transportului, Ramona Mănescu, a declarat că situația de la Tarom este aberantă, dar și că a existat un grav conflict de interese. 

Nicolae Demetriade a anunţat, marți, că a demisionat din funcţiile de administrator şi director executiv al Tarom, iar Dan Pascariu ar fi urmat să plece și el. Consiliul de Administrație al Tarom urmează să discute numirea a doi noi administratori şi prelungirea mandatului actualului manager privat Christian Heinzmann.

Demetriade, la TAROM, "grav conflict de interese"

Aducerea la conducerea Tarom a lui Demtriade a reprezentat un grav conflict de interese, a subliniat Ramona Mănescu. Nicolae Demetriade este reprezentant în România al mai multor companii aflate în concurență cu Tarom. Ministrul Transporturilor a subliniat, la Digi 24, că "Întrebarea mea e de ce Consiliul de Administrație a intrat în mod voit într-o situație de genul acesta, de ce a creat premisele acestui conflict de interese”. Mănescu a declarat: "Un conflict de interese ca acesta mai rar întâlnim. Pentru a avea o atitudine hotărâtă, Ministerul Transporturilor trebuie să aibă toate datele”. Ministrul Transporturilor a precizat, totodată, că va fi trimis Corpul de Control.

Situația la TAROM, "total aberantă"

Ramona Mănescu a precizat că la Tarom este o situație "total aberantă". Ea a explicat că, deși Ministerul Transporturilor este acționar majoritar, a pus management privat și nu are instrumente pentru a controla, superviza și evalua performanețele. Ministrul Transporturilor a declarat că deja a discutat cu Banca Mondială schimbarea acestei stări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel