Mandzukic și Modric, declarații după calificarea Croației în finală CM 2018
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Mario Mandzukic și Luka Modric, Croația, și-au exprimat public bucuria calificării în finala CM 2018.

Atacantul Mario Mandzukic, autorul celui de-al doilea gol al Croaţiei meciul cu Anglia (2-1, după prelungiri) din semifinalele Cupei Mondiale de fotbal 2018, a declarat că jucătorii croaţi au reuşit ceva incredibil şi că au jucat ca leii.

'Eu cred că încă nu suntem conştienţi de ce s-a întâmplat. Am reuşit o performanţă pe care doar marii jucători o pot reuşi. Am jucat cu inima! Toată lumea ne-a susţinut', a declarat Mandzukic. Este un miracol, e incredibil. Numai echipele mari pot face asta, să revină după ce au fost conduse în faţa unei echipe ca Anglia. Am fost ca leii şi vom fi la fel şi în finală, a mai spus atacantul lui Juventus după victoria în faţa selecţionatei Three Lions.

Luka Modric, căpitanul selecţionatei Croaţiei, consideră că accederea, pentru prima dată în istorie, în finala Cupei Mondiale de fotbal, după victoria în faţa Angliei (2-1), reprezintă 'cel mai mare succes din istoria sportului croat', informează agenţia EFE.

'Însă nu ne vom opri aici', a avertizat mijlocaşul lui Real Madrid, care a asigurat că jucătorii croaţi săi pot fi 'fericiţi şi mândri' pentru performanţa lor. El a subliniat 'încrederea' pe care o are în echipă şi în posibilităţile acesteia, precum şi unitatea care există în cadrul grupului, pe care o consideră fundamentală.

Știam că putem câştiga

Comentând evoluţia în faţa Angliei, căpitanul Croaţiei a precizat: 'Ne-am creat ocazii şi ştiam că putem câştiga. Am revenit anterior de două ori, după ce am fost conduşi'. În vârstă de 30 ani, Luka Mocric a devenit miercuri fotbalistul croat cu cele mai multe meciuri disputate la Cupa Mondială (11), egalându-l pe compatriotul său Dario Simic, retras din activitate în 2010, pe care îl va depăşi cu ocazia finalei programate duminică, la Moscova.

Selecţionata Croaţiei s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale de fotbal, miercuri seara, după ce a învins formaţia Angliei cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), la capătul prelungirilor, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în a doua semifinală a turneului final din Rusia.

Vezi și: Finală Cupa Mondială: Croaţia, finalista cu cel mai slab coeficient FIFA


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel