Mândria României! Doi elevi români au câștigat fiecare câte două titluri mondiale. Ministrul Cîmpeanu i-a felicitat
România are cu ce se mândri!
Doi elevi din România au câștigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022. Unul dintre ei poate deveni triplu campion mondial în acest an pentru că va participa și la Olimpiada Internațională de Astronomie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Mihai Alexandru Bratu și Vlad Stefan Oros sunt cei doi dubli campioni mondiali în anul 2022. Vlad Stefan Oros poate deveni triplu campion mondial în acest deoarece peste două săptămâni va participa la Olimpiada Internațională de Astronomie.
Ministrul Cîmpeanu i-a așteptat la aeroport pe elevii medaliați și ulterior a transmis un mesaj.
„Felicitări, încă o dată, Mihai, Vlad, Nicoleta și Rareș, pentru rezultatele obținute în numele României la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022!!! Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Geografie, unde România a obținut locul 3 mondial. Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Fizica, unde România a obținut locul 2 mondial, după China și înaintea SUA. Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, București – Medalie de Bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Rareș Polenciuc de la Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman – component al lotului României la Olimpiada Internațională de Lingvistică”, scrie în mesajul ministrului care i-a mai felicitat pe profesori și părinți.
"Mulțumiri pentru importantul sprijin acordat echipei României de Roxana Preda - Universitatea din București și Vlad Neacșu - fost component al lotului României și actual Team Leader al echipei din Hong Kong! În ordinea punctajelor totale obținute, echipa României s-a clasat pe locul 3, din 47 echipe participante" - a adăugat tot pe Facebook ministrul Educaţiei, având grijă ca la sfârşit să completeze cu... #mândrudevoi.
Olimpicii ar putea să intre la liceu fără examen
Absolvenții clasei a VIII-a pot fi înscriși în clasa a IX-a fără susținerea evaluării naționale sau a concursului de admitere la colegiul național și peste numărul maxim de elevi cuprins în respectiva formațiune/clasă, dacă au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației.
Elevii capabili de excelență pot promova doi ani de studii într-un an şcolar la decizia unităţii de învăţământ, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei. "Trebuie să încurajăm colegiile naţionale astfel încât să ajungă la performanţa Liceului Internaţional de Informatică. Legat de lotul de Informatică, 2 din 4 sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică. România a luat locul II la nivel mondial la Olimpiada de Fizică. Tot echipa României a luat locul 5 mondial şi locul 1 în Europa la Olimpiada de Matematică. Vă spun lucrurile astea pentru a da exemplul unui liceu privat care a reuşit să susţină excelenţa mai mult decât a reuşit statul român. Este momentul să oferim colegiilor naţionale şansa de a face ce face acest liceu privat şi să le transformăm în centre de excelenţă în care să se poată pregăti loturile olimpice aşa cum o fac la licee private. Mobilitatea temporară a elevilor din toată ţara să poată fi permisă două, trei, patru luni... depinde de disciplina la care se concurează, să putem asigura în licee de stat acele condiţii de susţinere nu numai din perspectivă financiară dar şi din perspectiva creării unui cadru pentru aceşti elevi care doresc să facă performanţă" a completat ministrul în intervenţia de la Digi24.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News