Mandatul primarului din Lugoj încetează, după ce s-a descoperit că avea domiciliul în Germania. Robu: Fritz este în aceeași situație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Nicolae Robu
Sursa foto: Facebook Nicolae Robu
Prefectura Timiș a decis încetarea mandatului de primar al Lugojului pentru Claudiu Buciu, după ce ar fi avut, timp de o lună și jumătate, o schimbare de domiciliu.

"Stire bombă: Prefectul de Timiș a anunțat că dispune încetarea de drept a mandatului Primarului de Lugoj, Claudiu Buciu, pe motiv că nu mai are domiciliul în Lugoj, ci doar reședință, domiciliul fiindu-i în Germania.

Fritz, Primarul Timișoarei, este fix în aceeași situație: nu are domiciliul în Timișoara, cum cere legea, ci doar reședință, domiciliul fiindu-i în Germania. Diferența între cei doi este una singură: Buciu este biet cetățean al unei colonii - ghiciți cum se cheamă ea! -, iar Fritz cetățean - superior, cum altfel?! - al unei metropole!. Biată Românie, ce-ai ajuns!

P.S: A nu se înțelege vreo urmă de ostilitate a mea la adresa Germaniei sau germanilor. Dimpotrivă, am o deosebită apreciere pentru Germania și pentru germani, în general. Și consider că personajul Fritz, mostră de incompetență și nerușinare, este nereprezentativ pentru admirabila nație germană. O rușine, pur și simplu, pentru ea!", a scris Nicolae Robu pe Facebook.

"Legea este foarte clară"

”Prefectura Timiş a fost sesizată în baza unor dovezi din care reiese că domnul primar al Municipiului Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, şi-a schimbat domiciliul din România în Germania pentru o perioada de aproximativ o luna şi jumătate, în cursul anului 2022. Legea este foarte clară în acest sens. Codul Administrativ precizeaza la articolul 160 litera c). că “Mandatul primarului încetează de drept la schimbarea domiciliului într-o altă unitate admistrativ-teritorială". Nu îmi rămâne decât să închei înainte de termen mandatul domnului primar Alexandru Claudiu Buciu.

Nu am nicio bucurie în acest sens şi consider că relaţia dintre un primar ales şi cetăţenii care l-au votat este sacră. E cu atât mai complicat să întrerupi mandatul pentru o chestiune ce poate părea de nuanţă. Pe de altă parte, legea e clară şi nu suportă nicio interpretare în acest sens.”, a anunțat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, pe Facebook.

În cadrul unei intervenții la un post de televiziune, Claudiu Buciu a declarat că va contesta decizia și că numai instanța poate face dreptate. Ritivoiu a mai spus că dacă instanța nu va suspenda sau anula ordinul prefectului, viceprimarul Lugojului va continua cu executarea prerogativelor până la organizarea de noi alegeri, scrie debanat.ro. Aceasta este o chestiune care va fi decisă de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel