Mandatarul Vlad Voiculescu, ministrul Transparență, nu și-a trecut în declarațiile de interese afacerile imobiliare
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 18 apr 2021 / 17:32
WhatsApp
Vasile-Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, s-a ocupat și de retrocedări, nu doar de filantropie și servicii bancare.

Vlad Voiculescu a avut calitatea de mandatar în dosarul de retrocedare a unei proprietăți din București, estimată la circa 2 milioane de euro de către ANRP. Terenul are o suprafață de 9.824 de metri pătrați, fiind situat în strada Ziduri Între Vii, la numărul 21.

Din informațiile DCNews, proprietarul de drept al terenului, născut în 1930, l-a mandatat pentru eliberarea deciziilor nr.67/12.06.2015 și 19405/2016, emise pentru retrocedare. Mandatarul nu are obligația de a depune acte justificative la instituțiile competente privind procentul încasat din această afacere. La rândul său, Voiculescu ar fi mandatat o societate comercială pentru reprezentarea în fața autorităților  pentru obținerea restituirilor în natură și/sau acordarea măsurilor reparatorii în echivalent.

DcNews i-a solicitat precizări fostului ministru, întrebându-l în ce calitate s-a ocupat de retrocedări imobiliare în perioada în care activa la Erste BanK (ca funcționar al băncii sau în nume propriu?), cât a câștigat din aceste activități și de ce nu sunt menționate în declarația de interese din 2016?

Vlad Voiculescu a răspuns că nu a fost o activitate, ci un singur  mandat, fără nicio legătură cu jobul său la bancă.  Referitor la câștiguri a spus că a  declarat tot ce era de declarat în declarațiile de avere, precizând că, de fapt, nu era nimic de declarat. Implicarea sa în afacere ar fi constat în angajarea unui avocat pentru deblocarea procedurilor.

G Ad:

2. -imagine fara descriere- (vlad-voiculescu-discutie_10884900.jpg)

În declarația sa de avere din 2020, apare, pe lângă creditul de 222.700 de lei acordat de Vlad Voiculescu unor persoane particulare, și o sumă pe care Vlad Voiculescu o are de recuperat, prin BEJ, de 704.060 de lei. Dacă familia căreia Voiculescu i-a dat peste 50.000 de euro este nominalizată, debitorul nu este specificat.

ZiuaNews pune în legătură această sumă cu recuperarea terenului, astfel că cei 704.060 de lei ar reprezenta comisionul pentru mandatar, pe care acesta încearcă să-l obțină prin executor de la proprietarul terenului.

La insistența redactorului DCNews privind declarația de avere/interese din 2016, fostul ministru a scris, referitor la contractul de mandat: ”Ca sa fiu cinstit... nu mai știu din ce an este. Dar nu cred că trebuia un contract pus în declarația de interese”.

P.S.

Întrebările adresate unui ministru care nu-și mai amintește când a încheiat un contract într-o afacere de 2 milioane de euro și care consideră că interesele imobiliare nu trebuie declarate au fost percepute de politicianul USR-PLUS, Vlad Voiculescu-Transparență, drept o continuare a linșajului de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro