Manda, despre programul PNL: COPIAT mai mult de 60% de la PSD
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Claudiu Manda FOTO AGERPRES
Claudiu Manda FOTO AGERPRES
PNL vine cu un program copiat mai mult de 60% după programul de guvernare al PSD, a acuzat, miercuri, europarlamentarul social-democrat Claudiu Manda.

„PNL vine cu un program copiat mai mult de 60% după programul de guvernare al PSD. Mai mult, a copiat din programul PSD fără a înțelege însă esența acestui program și cum se corelează componentele sale”, a scris, pe Facebook, Claudiu Manda.

„Lipsesc termenele de realizare pentru multe propuneri și nu este indicată nicio sursă de finanțare a măsurilor prezentate. Doar o declarație de intenție și niște cifre aruncate dezordonat pe hârtie. Nu e prezentată evoluția principalilor indicatori macroeconomici în intervalul pentru care propun programul: nu spun cum va evolua PIB în următorii 7 ani, nici deficitul, nici datoria publică, nici veniturile bugetare. Lipsesc cu desăvârșire indicatorii sociali: evoluția salariului minim și mediu, evoluția pensiei minime și a punctului de pensie. Altfel spus nu prezintă nicio bază economică pe care să își fundamenteze propunerile. Mint când spun că cele trei spitalele regionale vor fi finalizate până în 2027. În aprilie 2020, ministrul Grindă a anunțat semnarea contractelor pentru aceste spitale care au ca termen de finalizare cel puțin 8 ani și 8 luni. În cel mai bun caz vor fi gata in august 2028”, a adăugat Manda.

În opinia acestuia, liberalii nu își propun să termine nimic nici în 2020, nici în următorul ciclu legislativ, dacă ar continua să fie la guvernare.

„La autostrăzi reiau proiectele propuse de PSD pe care le-au blocat sau le-au subfinanțat la începutul anului. Proiectul de PPP pentru autostrada Comarnic-Brașov a fost anulat deși era în faze semnării contractului. Proiectul PPP pentru Autostrada Unirii a fost anulat. La Centura Bacăului (Autostrada Moldovei) se alocă doar 25% din ce s-a alocat anul trecut, pentru secțiunea de autostradă Sebeș-Turda doar 30%. Finanțarea podului de la Brăila este mai mică cu 20% față de ce s-a alocat anul trecut. Drumul Expres Craiova – Pitești primește doar 96 de milioane din 2 miliarde. Se laudă doar cu continuarea șantierelor deschise în Guvernarea PSD”, a menționat europarlamentarul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel