Manchester City - Real Madrid, spectacol total cu 7 goluri marcate în prima semifinală UCL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Prima semifinală a Ligii Campionilor la fotbal s-a jucat marți seară pe stadionul "Etihad" din Manchester. 

Manchester City a învins-o pe Real Madrid cu scorul de 4-3 (2-1, după un meci fantastic, în care a dominat-o pe Real Madrid, însă echipa spaniolă a replicat cu un pragmatism deosebit.

Kevin De Bruyne (2), Gabriel Jesus (11), Phil Foden (53), Bernardo Silva (74) au marcat golurile formaţiei antrenate de Pep Guardiola, iar pentru madrileni au înscris Karim Benzema (33, 82 - penalty) şi Vinicius Junior (55). 

Românul Istvan Kovacs a arbitrat excelent semifinala

Amintim faptul că arbitrul român Istvan Kovacs a condus meciul Manchester City - Real Madrid, programat marţi 26 aprilie, de la 22:00, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal.

Arbitrul român a avut o prestație foarte bună și un moment de inspirație, care a dus la golul de 4-2 din City - Real Madrid.

Concret, înainte ca mingea să ajungă la Bernardo Silva,  Zinchenko a fost faultat de Toni Kroos în apropierea careului advers și, având în vedere poziția favorabilă, majoritatea arbitrilor ar fi acordat lovitură liberă pentru City.

Nu însă și Istvan Kovacs, care a lăsat meciul să continue, arătând că este un avantaj pentru echipa din Manchester. Decizia sa s-a dovedit a fi inspirată, pentru că mingea a ajuns la Bernardo Silva, care a avut o execuție perfectă la colțul scurt.

Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, arbitri asistenţi



Arbitri asistenţi au fost delegaţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, iar al patrulea oficial va fi portughezul Artur Dias. Arbitru video va fi germanul Marco Fritz, iar arbitru asistent video va fi conaţionalul său Bastian Danker.
A fost a cincea partidă arbitrată de Istvan Kovacs în acest sezon de Liga Campionilor şi, în acelaşi timp, meciul din cea mai avansată fază a competiţiei în care se va afla la centru.

Pe 5 aprilie, el a condus partida Manchester City - Atletico Madrid (1-0), din turul sferturilor de finală ale Champions League. În actuala stagiune, Kovacs a mai arbitrat trei meciuri din faza grupelor: Şahtior Doneţk - Inter Milano (0-0, pe 28 septembrie), FC Bruges - Manchester City (1-5, pe 19 octombrie) şi Sevilla FC - Lille (1-2, pe 2 noiembrie). Istvan Kovacs are în palmares şi un sfert de Europa League, Manchester United - Granada 2-0, în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel