Diferențe și asemănări între cazul Lavric și cazul Râmaru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vasile Lavric, poreclit ”mâncătorul de femei”, este acuzat că a omorât trei femei în urmă cu nouă ani. Acest caz aduce aminte de celebrul Ion Râmaru, cel mai cunoscut criminal în serie român.

Vasile Lavric, din Rădăuți, județul Suceava, a fost ridicat de poliție pe 14 aprilie 2014, fiind acuzat că a omorât trei femei ( una dintre ele fiind soția sa) date dispărute între 1995 și 2005.

Surorile Iuliana, Nicoleta şi Ramona Iordache au dispărut fără urmă, prima în 1995, celelalte două în 2005. Principalul suspect al poliţiştilor a fost întotdeauna Vasile Lavric (57 de ani), un mecanic auto din Rădăuţi (judeţul Suceava), soţ al Nicoletei şi iubit al celorlalte două surori.

La percheziţiile care au avut loc la jumătatea lunii, în casa lui Lavric și la atelierul auto al acestuia, o echipă formată din procurori şi ofiţeri ai Serviciului Omoruri a ridicat mai multe probe, printre care diferite înscrisuri şi fragmente de oase dezgropate din curtea bărbatului. Criminaliştii au folosit un aparat special care scanează solul, stabilind locurile unde s-au făcut anterior săpături. Fragmentele osoase găsite în curtea lui Lavric au fost preluate de medicii legişti pentru expertiză, anchetatorii luând şi probe ADN de la rudele femeilor dispărute. După percheziţiile de luni, Vasile Lavric a fost condus la Bucureşti, pentru audieri. 

VEZI ȘI: Un nou caz Râmaru: bărbat din Rădăuți, acuzat că a ucis şase femei

Cu toate acestea polițiștii nu au suficiente probe pentru a demonstra că el se află în spatele disparițiilor. Procurorii au început, însă, în februarie anul acesta, urmărirea penală împotriva bărbatului pentru o altă infracţiune: tentativă de omor. Asta pentru că au găsit o serie de acte medicale care atestau că soția lui, Nicoleta, a fost lovită în cap cu un obiect contondent.

Tentativa de omor a avut loc în anul 2000, cu cinci ani înainte ca Nicoleta să dispară fără urmă. Parchetul Suceava l-a cercetat pe Lavric, în anul 2005, dar l-a scos de sub urmărire penală și în anul 2006 cazul a fost clasat. Pe 7 noiembrie 2013, Parchetului General a preluat dosarul, iar în martie, anul acesta, s-a început urmărirea penală.

Coincidențe stranii

Vasile Lavric a fost însurat de 3 ori ( prima dată la 18 ani). Prima soție, Nicoleta, a murit într-un accident de maşină suspect, la trei ani după ce a divorțat de bărbat. Lavric a fost acuzat, în timpul căsătoriei, că a violat o minoră și a fost condamnat la 3 ani de înschisoare.

A doua, Cristina, s-a stins în urma unui infarct - puțin probabil pentru o tânără de doar 21 de ani. 

Cu prima soție a avut doi copii, iar cu a doua a mai avut doi.

S-a însurat a treia oară. Cu Nicoleta ( o chema ca pe prima soție) a avut un copil. 

VEZI ȘI: Bombă în cazul celui mai cunoscut criminal român. Fratele lui Ion Râmaru susține că acesta nu a fost executat 

Lavric a mai avut un copil și cu una dintre cele două surori ale Nicoletei, Ramona. Și a întreținut relații sexuale și cu cealaltă, Iuliana, care avea doar 16 ani.

Vasile Lavric, noul Ion Râmaru?

Cazul Lavric aduce aminte de celebrul Ion Râmaru, criminalul în serie care a terorizat Capitala în 1971. Exită atât diferențe cât și asemănări între cele două cazuri.

Principala asemănare este că ambii au fost ridicați de poliție datorită unor acte medicale.

Ion Râmaru a fost prins după ce polițiștii au găsit o adeverință medicală cu numele lui căzută lângă una dintre victime. Vasile Lavric a fost reținut după ce au fost găsite mai multe acte medicale care dovedeau faptul că cea de a treia soție a fost lovită cu un obicet contondent în cap și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Lovirea cu un obiect contondent în zona capului era metoda lui Ion Râmaru de a-și ucide victimele.

În cazul lui Vasile Lavric, nu se știe dacă cele trei femei trăiesc. Ele figurează ca persoane dispărute, nefiindu-le declarat decesul. 

Ion Râmaru omora femeile pe care le ataca și le lăsa la locul faptei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel