Data publicării:

Mâncărică de gutui, răsfăț de toamnă. Cum se prepară

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Nu există ceva mai bun într-o zi de toamnă!

Iată o rețetă simplă și gustoasă pentru o mâncare de gutui:

Ingrediente

4 gutui mari, curățate și tăiate în cuburi

2 cepe medii, tocate

2 linguri de ulei de măsline

2 căței de usturoi, mărunțiți

1 linguriță de curcuma

1 linguriță de ghimbir proaspăt ras

1 linguriță de scorțișoară măcinată

1 lingură de zahăr

sare și piper după gust

500 ml supă de legume sau apă

2 linguri de miere sau zahăr (opțional)

Instrucțiuni

Într-o cratiță sau tigaie mare încinge uleiul de măsline la foc mediu.

Adaugă ceapa și călește-o până devine moale și ușor aurie.

Adaugă usturoiul și lasă-l să se călească împreună cu ceapa timp de 1-2 minute.

Adaugă bucățile de gutui și amestecă pentru a se îmbina cu ceapa și usturoiul.

Condimentează cu curcuma, ghimbir, scorțișoară, zahăr, sare și piper. Amestecă bine.

Toarnă supa de legume sau apa în tigaie și amestecă din nou.

Acoperă și lasă să fiarbă la foc mic până gutuile sunt moi și sosul s-a îngroșat.

Dacă este nevoie de îndulcire suplimentară, poți adăuga miere sau zahăr după gust.

Servește mâncarea de gutui cu orez sau pâine și bucură-te de aromele delicioase.

Poți ajusta condimentele și cantitățile în funcție de preferințele tale.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel