Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Mâncarea ți-a ieșit prea sărată sau prea iute? Trucurile acestea geniale vor rezolva problema

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Juan Pablo Serrano Arenas)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Juan Pablo Serrano Arenas)

Dacă mâncarea ți-a ieșit prea sărată sau prea iute, trebuie să știi poți rezolva problema folosind anumite trucuri. 

Dacă ciorba sau mâncărurile cu sos sunt prea iuţi sau prea sărate, se pot adăuga la fiert 2-3 cartofi în coajă şi se lasă să fiarbă, apoi se scot. Dacă mâncarea respectivă are şi cartofi, îi lăsaţi acolo, dar tăiaţi cubuleţe, scrie pofta-buna.com.

Se poate pune nişte orez într-un tifon, se leagă bine şi se pune în mâncare să fiarbă, apoi se scoate sau se mai "înmulţeşte cu apă, legume, orez, paste, suc de roşii - ceea ce se foloseşte în reţeta respectivă.

Dacă un sos e prea sărat sau prea iute, se mai adaugă nişte făină cu apă, ca să se "înmulţească", şi se dă în câteva clocote. Dacă e o mâncare gen sarmale, puneţi o mână de orez printre sarmale, adăugaţi apă şi fierbeţi cam 20 minute.

Alte trucuri

Dacă prăjești ficăței, cartofi sau alte alimente similare, presară un vârf de cuțit de sare în recipientul cu ulei. Acesta nu va mai sări, bucătăria ta va rămâne mai curată și tu vei fi în deplină siguranță.

Pentru o friptură suculentă la interior cu o crustă spectaculoasă la exterior, nu trebuie să întorci carnea prea des în tigaie sau pe grătar. Pentru o carne mai fragedă, aceasta trebuie tăiată de fiecare dată contra fibrei.

Ficatul nu trebuie să fie sărat înainte de a-l prăji și ar trebui ținut cont de acest sfat prețios primit de la mama. Astfel, vei reuși să te bucuri de preparatul tău pe deplin. Ficatul trebuie sărat la sfârșitul gătitului, altfel se întărește. De asemenea, este recomandat ca nici friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma.

Dacă în timpul fierberii supei lichidul scade foarte mult completaţi cu apă caldă nu cu apă rece. Apa rece tulbură supa şi încetineşte procesul de fierbere.

Dacă doriţi să obţineţi o supă clară şi aţi uitat să îi luaţi spuma folosiţi următorul truc: adăugaţi un albuş de ou nebătut, acesta va coagula resturile de spumă şi o va limpezi.

Supa nu dă în foc, dacă se unge pe interior marginea vasului cu puţin unt.

Paprika (boia de ardei) nu se pune pe carnea udă pentru că se va arde şi va da un aspect urât fripturii. Se va pune după ce friptura este gata.

Pentru a obţine o friptură de pasăre frumos rumenită ungeţi-o înainte de a o introduce la cuptor cu un strat subţire de zahăr praf.

Pentru a obține feluri de mâncare cât mai suculente, amestecați carnea tocată de pui cu suc de roșii: 50 ml de suc pentru 500 g de carne. Deoarece carnea de pui este destul de fină, este nevoie să-i redați un gust mai intens, scrie bucatarul.eu.

De aceea, adăugați condimente puțin mai picante decât ca de obicei (maghiran, curry, rozmarin, piper negru sau roșu).

Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugaţi puţin morcov ras pe răzătoarea mică şi călit în puţin ulei.

Dacă ciorba sau supa ți-a ieșit prea sărată, nu este nevoie s-o arunci. Pune în ea o felie mare de măr sau de cartof și vei rezolva problema, potrivit lifehacker.com. Dacă ai ars ciorba, poți adăuga cu încredere unt de arahide - câte o lingură la fiecare 250 de ml de preparat.

Înainte de a lua supa de pe foc, adăugați în ea puțin suc de morcovi. Supa va avea un gust mai apetisant și va fi mai sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel