Data publicării:
Mâncarea fierbinte duce la CANCER. Medicul Constantinescu, avertisment
Mâncarea alimentelor fierbinți poate aduce probleme grave asupra sănătății fiecăruia dintre noi.
Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, președintele Societății Române de Chirurgie, coordonatorul unui recent Tratat de Patologie și chirurgie esofagiană, șeful Clinicii chirurgicale de la Spitalul Sfânta Maria din București, a fost invitatul DC News în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale. Printre multe subiecte interesante, medicul a vorbit despre legătura dintre cancerul scuamos și alimentele fierbinți.
"Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune. În alte țări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creștere; de exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud și America de Sud. Mai intevine și un obicei alimentar.
În anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soțiile și copiii stau și așteaptă până când bărbatul mănâncă primul, vorbim de mâncăruri foarte fierbinți. Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă. Acest traumatism termic, repetat luni și ani întregi, face ca incidența cancerului scuamos, la bărbați, să fie mult mai mare decât la femei", a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu.
[citeste si]
Răspunsul INTEGRAL poate fi urmărit aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News