Mâncare irezistibilă din fasole verde și hamsii. Rețeta ușoară și rapidă
Al doilea fel de mâncare din carne sau pește, fără o garnitură bună de legume, nu ar trebui să lipsească de pe mese.
Legumele sunt gustoase și sunt foarte bune pentru organism. Printre cele mai subestimate legume din toate timpurile se numără tocmai fasolea verde.
Fasolea rămâne verde chiar dacă este fiartă în apă clocotită. În plus își păstrează textura crocantă, foarte îmbietoare.
Astăzi vă prezentăm rețeta unei garnituri de legume în care fasolea verde va fi protagonista absolută.
Să vedem ce ingrediente vor fi necesare pentru rețeta noastră:
300 grame de fasole verde;
4 hamsii în ulei;
10 roșii cherry;
mozzarella;
usturoi;
pătrunjel,
piper,
ulei.
Prepararea
Pregătirea acestei garnituri este foarte ușoară. O putem apoi combina cu feluri secundare, cum ar fi un pește foarte fraged. Pentru a pregăti garnitura irezistibilă cu fasole verde și hamsii gustoase va trebui mai întâi să spălăm legumele.
Fasolea verde se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După aproximativ 10 minute, fasolea verde trebuie să fie bine fiartă, dar totuși al dente.
Prăjitură moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat al familiei
În acest moment, transferăm roșiile, tăiate în jumătate, într-o tigaie cu câțiva căței de usturoi, pătrunjel și ulei. Peste câteva minute, adăugăm fasolea verde deja gătită.
Acum ajungem la partea cea mai importantă, hamsiile. Va trebui să le scurgem bine de ulei. După ce le tăiem în bucăți mici, le putem adăuga la ingredientele aflate deja în tigaie și amestecăm.
Abia la final vom îmbogăți totul cu cuburi de mozzarella și puțin piper. Garnitura preparată în acest fel este delicioasă. Poftă bună!
BONUS. Pulpe de pui, preparate în stil marocan: o rețetă simplă și savuroasă
Pentru a găti pulpe de pui în stil marocan nu veți avea nevoie de mult timp și nu trebuie să căutați ingrediente exotice.
Prin urmare, dacă ați încercat mai multe modalități de a găti carnea de pui, ar trebui să încercați ceva nou.
Ingrediente:
pulpe de pui - 12 bucăți,
coajă de lămâie - 30 grame,
anason - 2 stele,
ceapa roșie - 2 bucăți,
supa de pui - 1/2 litru,
măsline verzi fără sâmburi - 200 grame,
ulei de măsline - 3 linguri,
scorțișoară - 2 bețișoare,
chimen măcinat - 1 lingură,
turmeric măcinat - 1 lingură.
Modul de preparare
Într-o tigaie puneți ulei de măsline și căliți ceapa tăiată cubulețe cu scorțișoară, chimen și turmeric, timp de 2 până la 3 minute. Adăugați pulpele de pui și prăjiți până se rumenesc. Adăugați coaja de lămâie, anasonul și bulionul.
Dați oala acoperită într-un cuptor, preîncălzit la 170-180 de grade, pentru 45 de minute. Se adaugă apoi măslinele verzi, se amestecă se acoperă oala și se dă din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Înainte de a servi pulpele pe masă, le puteți stropi cu ierburi proaspete. Ca și garnitură puteți servi orez. Garnitura clasică pentru puiul marocan este, desigur, cușcușul.
BONUS. Vinete pane la cuptor: sunt la fel de savuroase ca și cele prăjite în ulei
Vinetele au o textură unică, un gust deosebit și multe beneficii pentru sănătate.
Exista vreo modalitate de a savura vinetele ca să nu le prăjești în ulei și, în acelați timp, să fie la fel de bune, dar mai sănătoase? Bineînțeles că există: îți vom explica în următoarea rețetă.
Vinetele pane pot fi făcute în cuptor. Sunt la fel de savuroase ca și cele prăjite.
Ingredientele
două vinete,
pesmet suficient,
sare și piper - după gust,
un cățel de usturoi;
o legătură de pătrunjel;
boia după gust.
Pregătirea
Primul lucru este să combinați în mixer pesmetul cu pătrunjelul tocat, usturoiul zdrobit, lingura de boia (dulce sau picantă, în funcție de gust), sarea și piperul. După ce amestecați bine toate ingredientele, ocupați-vă de vinete.
Salată de castraveți cu zahăr: are un gust rafinat și neobișnuit
Vinetele se spală, se curăță de coajă și se taie pe lungime în felii destul de subțiri. Feliile de vinete se trec prin pesmet și condimente, având grija ca acesta să adere bine pe ambele părți ale feliilor.
Feliile de vinete se așează pe o tavă de copt, acoperită cu pergament. Acum nu mai rămâne decât să puneți tava în cuptorul preîncălzit, la o temperatura de 200 de grade, pentru aproximativ douăzeci de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News