Mâncare de urzici. Rețeta sănătoasă de sezon
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube Farfuria vesela
Sursa foto: captură video YouTube Farfuria vesela
Mâncarea de urzici este sănătate curată. Unde mai pui că este și foarte gustoasă. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

6 grămezi urzici
1 lingură făină
3 căței usturoi
1 ceapă mare

Cum se prepară

Spală bine urzicile, folosind niște mănuși, pentru a evita înțepăturile lor. După ce le-ai curățat de orice urme de impurități, opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare. Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute, potrivit retete.unica.ro. Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi. Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt – fie cu ajutorul unui cuțit, fie cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Păstrează o cană din apa în care au fiert.

Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă. Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat. Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile. Amestecă în continuu, pentru a nu se prinde mâncarea de fund. Este gata când compoziția se îngroașă. Servește mâncarea de urzici caldă, alături de orez, mămăligă, ouă sau carne de pui.

Urzicile, aurul verde în Postul Paștelui

Dr. Cristina Toader, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, a spus că urzicile reprezintă aurul verde și ar trebui să profităm din plin de acest aliment.

„Au aparut deja urzicile! Acest "aur verde", cum le spun eu, sunt deja in piete, asa ca va indemn sa le consumati acum, in sezonul lor. Urzicile sunt cultivate in Europa, Africa de Nord si anumite regiuni din Asia. In trecut, ele erau considerate plante medicinale "cu puteri vindecatoare", folosite deseori impotriva artritei, durerilor de spate, reumatismului, problemelor gastrointestinale sau anemiei. Urzicile sunt bogate in acid folic, vitamina K, A, B, clorofila, calciu, fosfor, potasiu etc...

Consumul de urzici:

1). Previne anemia sau ajuta la tratarea acesteia. (fiind bogate in fier)

2). Trateaza alergiile. (compusi din urzici inhiba productia de histamina).

3). Ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. (sunt si studii in sensul acesta).

4). Ajuta la buna functionare a ficatului.

5). Reduce inflamatia cronica.

6). Cremele pe baza de urzici sunt recomandate in rani sau arsuri". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel