Urmărește emisiunea live
Mânăstirea Râmeţ, sprijinită de Guvern. Mesajul transmis de Viorica Dăncilă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
După ce, în cursul dimineţii, a apărut informaţia că mânăstirea Râmeţ va primi sprijin guvernamental după incendiul devastator de acum câteva zile, premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj important în acest sens pe pagina sa de Facebook. 

"Guvernul României va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, județul Alba, unul dintre cele mai vechi așezăminte culturale din Transilvania.

Mănăstirea de la Râmeț este nu doar un monument istoric valoros, dar și un simbol al vieții monahale și preocupărilor culturale ale românilor din această regiune. Este responsabilitatea noastră să protejăm aceste valori si să avem grijă ca generațiile viitoare să le cunoască", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook. 

Câţi bani vor fi alocaţi

Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" este în prezent beneficiar al unui proiect în valoare de 5,8 milioane de lei, finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, prin care se urmărește consolidarea Muzeului și clădirii paraclis din cadrul Ansamblului Mănăstirii Râmeț.

Cele două proiecte, respectiv cel de intervenție în regim de urgență pentru refacerea părților afectate de incendiu, și cel pentru consolidarea Muzeului și clădirii paraclis din cadrul Ansamblului Mănăstirii Râmeț, vor fi complementare, informează Guvernul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel